1.11.12

Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις

Οι διατάξεις του υπ. Οικονομικών με τις οποίες προβλέπονται νέες μειώσεις στις συντάξεις 1/1/2013 και κατάργηση στους συνταξιούχους των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και η αύξηση στο ...
όριο συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια( 65-67) είναι αντισυνταγματικές όπως έκρινε σχεδόν ομόφωνα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Χαρακτηριστικά οι Σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου που σημειωτέον είναι γνωμοδοτικό Δικαστήριο, έλεγαν ότι σχεδόν στο σύνολό του το σχέδιο Νόμου είναι μη συμβατό με τις συνταγματικές επιταγές.

Η Ολομέλεια η οποία συγκροτήθηκε από 30 Δικαστές γνωμοδότησε συγκεκριμένα ότι οι διατάξεις για τις μειώσεις των συντάξεων και την περικοπή των φόρων προσκρούουν στα άρθρα 2,4,22 και 25 του Συντάγματος.

Επίσης οι Σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα θερινής αδείας, όπως προβλέπεται με το νομοσχέδιο με το νέο χρόνο. Επίσης αντισυνταγματική κρίθηκε με ισχυρή πλειοψηφία και η μείωση των συντάξεων καθώς γίνεται κατά άνισο τρόπο χωρίς ορθή κλιμάκωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: