4.11.12

Πέντε μέρες, μετά τον τυφώνα ΣΑΝΤΙ...



Περίπου 2,5 εκατομμύρια σπίτια, επιχειρήσεις και κοινότητες συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, πέντε ημέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, ανακοίνωσε το Σάββατο το .. υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

«Το Σάββατο στις 14:00 (τοπική ώρα), υπήρχαν 2.497.421 πελάτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα» αναφερόταν σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ενέργειας. Από το σύνολο των 8,5 εκατομμυρίων εγκαταστάσεων που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα αμέσως μετά την καταιγίδα, τα 6 εκατομμύρια διαθέτουν και πάλι ηλεκτρικό.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι το Νιου Τζέρσεϊ, όπου 1,2 εκατομμύρια σπίτια, επιχειρήσεις και λοιπά κτίρια παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ ακολουθούν η Νέα Υόρκη (871.161), η Πενσυλβάνια (153.695) και το Κονέκτικατ (132.805).

Ο καταστροφικός τυφώνας που έπληξε τη Δευτέρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές, οι οποίες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: