10.11.12

«Θερμό» Σαββατοκύριακο με συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο...

Με συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και πορείες στο κέντρο συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο οι δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων απέναντι στα επώδυνα μέτρα.

Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις... 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους δήμους κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά του προϋπολογισμού που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Τα απορριμματοφόρα θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια τουλάχιστον έως τη Δευτέρα με τα σκουπίδια να γεμίζουν ξανά τους δρόμους της Αθήνας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει επίσης στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, ενώ δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου».

Επίσης, την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει εκτάκτως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσει τον προϋπολογισμό του 2013 και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Μετά τη συνεδρίαση, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα επιδώσει την απόφαση στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, και στα πολιτικά κόμματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στόχος είναι «η κάθοδος των εργαζομένων της περιφέρειας στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα απάνθρωπα και εξοντωτικά μέτρα και το σχέδιο της συγκυβέρνησης για τις επικείμενες απολύσεις, αλλά και για την οικονομική επιτροπεία στους δήμους, που κρύβει απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών, νέα μείωση μισθών και αύξηση φόρων στους πολίτες».

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξήγγειλε για την προσεχή Τρίτη, 13 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή της για τις διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: