15.11.12

Γκρίνια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης...

Κακό μπελά έχουν βρει τα στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, που τα ονόματά τους εμπλέκονται στη φημολογία και τις πληροφορίες για συμμετοχή στις θέσεις των εποπτευόμενων οργανισμών από την κυβέρνηση. Το... ίδιο και τα κομματικά στελέχη, που γίνονται επίσης καθημερινά αποδέκτες της γκρίνιας των μελών του κάθε κόμματος και κυρίως εκείνων που προαλείφονται για κάποια καρέκλα.

Όπως εξομολογήθηκε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το όνομα του οποίου φιγουράρει σε δημοσιεύματα ως «σίγουρος παραμένων» στον οργανισμό που εποπτεύει, «έχω τρελαθεί να συζητάω γι’ αυτό το πράγμα και να μου ζητούν πληροφορίες για το ποιος αντικαθίσταται, ποιος παραμένει, ποιος έρχεται και τι θα γίνει με στελέχη που αντικαθίστανται. Λογική η αγωνία, αλλά μακάρι να γνωρίζαμε και περισσότερα. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, που δε θα αργήσουν. Αλλωστε, οι επιλογές γίνονται από την τριμερή, συμφωνούνται ανάμεσα στα κόμματα, ακολουθούν τους κανόνες της ποσόστωσης και τελικά εγκρίνονται ή απορρίπτονται από τις ηγεσίες των κομμάτων».

Τα ονόματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν στις διοικήσεις των οργανισμών έχουν γίνει λίγο ως πολύ γνωστά. Οι υπόλοιποι όμως των διοικήσεων, που τοποθετήθηκαν από το ίδιο κόμμα, δεν γνωρίζουν τι τύχη τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Ετσι, αγωνιούν και συμπεραίνουν –όχι άδικα- ότι θα αντικατασταθούν από στελέχη της ΝΔ. Κάπως έτσι ξεκινά η γκρίνια και τα σχόλια για τους «παραμένοντες συντρόφους», τα οποία δεν είναι και τα καλύτερα…

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στη ΝΔ. Ηδη από τους υποψηφίους για την κατάληψη μιας διοικητικής θέσης, οι περισσότεροι έχουν δεχτεί τηλεφωνήματα για… βολέματα. Ενώ παράλληλα η κομματική οργάνωση της ΝΔ έχει «πνιγεί» στα τηλεφωνήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα οποία διάφορα μέλη και επίδοξοι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι γκρινιάζουν για τις επιλογές που έχουν διαβάσει ή ακούσει. Το κυρίαρχο όμως των παραπόνων εστιάζεται στο γεγονός ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να παραμένουν σε διοικήσεις οργανισμών της Θεσσαλονίκης, κάτι που προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στα στελέχη της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικές εκφράσεις, όπως «παραδώσατε τη Θεσσαλονίκη στους ΠΑΣΟΚους», «τελικά ποιος κάνει κουμάντο» και άλλα τέτοια…

Το σίγουρο είναι ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των διοικήσεων έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αναστάτωσης και διαρκούς γκρίνιας και δυσφορίας. Αν και οι πληροφορίες επιμένουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τις επίσημες τοποθετήσεις.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: