11.11.12

Βρούτσης: «Οι συντάξεις του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν κανονικά»...

«Οι συντάξεις και του Δεκεμβρίου θα γίνουν κανονικά δεν υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι τα ταμειακά διαθέσιμα των... ασφαλιστικών ταμείων δεν επηρεάζονται από τον χρόνο εκταμίευσης της δόσης.

Επιπροσθέτως επισήμανε ότι έχουν δοθεί εντολές προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε εντός του 2013 να υπάρξει ενιαίο σύστημα πληρωμής συντάξεων και πρόσθεσε ότι «εντός της επόμενης χρονιάς θα λειτουργήσει το Αριάδνη καθώς και το ηλεκτρονικό δίχτυ εντοπισμού φοροδιαφυγής».

Εξήγησε ότι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί «Ο κοινωνικός προϋπολογισμός του κράτους θα έχει πλεόνασμα 2 δις ευρώ αν δεν είχαμε παρει τα μέτρα θα είχαμε έλλειμμα 2 δις που σημαίνει ότι οι συντάξεις θα περικόπτονταν. Διασφαλίζουμε το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας» και επισήμανε ότι «αν είχαμε υλοποιήσει το ασφαλιστικό Γιαννίτση δεν θα είχαμε σήμερα πρόβλημα».

Πέραν αυτών επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειμμα συναίνεσης και ουσιαστικών προτάσεων: «Ποια είναι η πρότασή τους ; η αυξηση συντάξεων; Ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Ως κυβέρνηση καταθέτουμε την πρότασή μας. Μόνο με ανάπτυξη θα δώσουμε λύση στην ανεργία των νέων. Η πρόταση για την ανεργία είναι η ανάπτυξη και επενδύσεις. Υπάρχει πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ; Όταν βγαίνετε στο εξωτερικό και ο αρχηγός σας απείλησε τους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν βοηθούσε τους ανέργους;».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: