13.11.12

Αίτημα της Λευκωσίας για οικονομική βοήθεια ως το τέλος της εβδομάδας...

Λευκωσία: Το ενδεχόμενο η Κύπρος να υποβάλει επίσημα αίτημα για οικονομική βοήθεια έως το τέλος της εβδομάδας όταν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τρόικας, άφησε ανοικτό σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Όπως ...
γνωρίζετε, το κλιμάκιο της Τρόικας βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Κύπρο, βρίσκεται εκεί μια-δυο μέρες τώρα. Σημειώνουμε σημαντική πρόοδο, και πιστεύω και αναμένω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα προς το τέλος αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπογραφεί το συντομότερο δυνατό συμφωνία μεταξύ Τρόικας και κυβέρνησης,«ώστε να τερματιστούν οι όποιες ανησυχίες τόσο για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, αλλά και για όσα ακούγονται σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους.

Η υπογραφή της συμφωνίας, σημείωσε, θα επιτρέψει στο κράτος να δανειστεί βραχυπρόθεσμα, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, ανεξάρτητα με τον χρόνο εκταμίευσης της πρώτης δόσης.

Κληθείς να σχολιάσει όσα ακούγονται σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι υπάρχουν μέτρα τα οποία θα παρθούν και μέσα από το πρόγραμμα και τα οποία αναμένεται να επιλύσουν το πρόβλημα. Παράλληλα, ανέφερε ότι σε μεταγενέστερο στάδιο το κράτος θα μπορεί να πουλήσει τις μετοχές τις οποίες θα αποκτήσει στις τράπεζες και να ανακτήσει ένα μεγάλο μέρος της επένδυσής του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: