5.11.12

Στα δυο το κόμμα του Κουβέλη...


Στα δύο έχει κοπεί και η ΔΗΜΑΡ για τη στάση που πρέπει να υιοθετήσει απέναντι στα μέτρα. Από τη μια υπάρχει ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος είναι αμετακίνητος στη στάση του να ψηφίσει «όχι» αφού διαφωνεί με τα εργασιακά. Από την άλλη 6 τουλάχιστον βουλευτές και στελέχη θεωρούν ότι... η ΔΗΜΑΡ πρέπει να πει το μεγάλο «ναι» και να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Οι 6 εκτιμούν ότι η στάση του Φώτη Κουβέλη μοιάζει με άσκηση ακροβασίας διότι, όπως εξηγούν, δεν είναι εύκολο για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποδεχθούν ότι η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει «όχι» αλλά θα παραμείνει στην κυβέρνηση.

Βουλευτές όπως ο Βασίλης Οικονόμου επιμένουν ότι το κόμμα θα έπρεπε να ψηφίσει τα μέτρα. Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται και ο Νίκος Μπίστης ο οποίος τονίζει ότι «δεν μπορείς να πας ως ολίγον έγκυος» αφού τίθεται θέμα συνοχής της τρικομματικής κυβέρνησης. Υπέρ της στήριξης και παραμονής στην κυβέρνηση τίθενται και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκος Τσούκαλης και Γιάννης Κυρίτσης.

Οι 6 εκτιμούν ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρέπει να πει όχι στα μέτρα παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν για τα εργασιακά γιατί το μεγάλο στοίχημα «είναι η τύχη της χώρας και η παραμονή της στο ευρώ». Αναφέρουν, ωστόσο, ότι θα στηρίξουν τις τελικές επιλογές του Φώτη Κουβέλη, παρότι διαφωνούν.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον Πρωθυπουργό και έδειξε αμετακίνητος στις θέσεις του. Στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να συναινέσει στα μέτρα που προβλέπουν μεταβολές στα εργασιακά γιατί, όπως είπε, «τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ήδη αποσαθρωμένα».

Την ίδια ώρα ο Φώτης Κουβέλης προτείνει να ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ «ναι» στον προυπολογισμό ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην κυβέρνηση και να συνεχίσει να στηρίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Υπέρ της σκληρής γραμμής και του «όχι» στα μέτρα εμφανίζονται βουλευτές όπως ο Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρης Μουτσινάς, Γιάννης Πανούσης, οι οποίοι εκτιμούν ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να αρνηθεί να ψηφίσει και τον προυπολογισμό.

Το κλίμα αδιεξόδου που υπάρχει στη ΔΗΜΑΡ εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος. Σε δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από την κυβέρνηση, επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, θέλει να βοηθήσει την εκταμίευση της δόσης αλλά δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα εξαιτίας του άρθρου για τα εργασιακά.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: