2.11.12

Ξάφρισαν υδρομετρητές και ξήλωσαν τα καντήλια όλων των τάφων!...


ΜΑΓΝΗΣΙΑ:Ούτε ένα καντήλι δεν άφησαν στη θέση του ιερόσυλοι, οι οποίοι επέλεξαν να βγάλουν το μεροκάματο από κλοπές και βανδαλισμούς στο νεκροταφείο του Ριζομύλου. Εικόνες θλίψης χθες το πρωί συνάντησαν οικεία πρόσωπα νεκρών που επισκέφθηκαν το σημείο ταφής των δικών τους ανθρώπων.

Οι...
δράστες που πέρασαν το προηγούμενο βράδυ από το κοιμητήριο του χωριού άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές. Άρπαξαν από το σύνολο των μνημάτων, 150 περίπου, όλα τα καντηλάκια από μπρούτζο. Μάλιστα, στη μανία τους να τα αρπάξουν, τα ξήλωναν μαζί με κομμάτια μαρμάρων.

Η ενέργεια των ιερόσυλων προκάλεσε αναστάτωση στο χωριό. Οι συγγενείς των νεκρών έσπευσαν μόλις πληροφορήθηκαν την κλοπή από όλους τους τάφους, ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές, δίνοντας νέες παραγγελίες για μάρμαρα και καντηλάκια, με όποιο κόστος συνεπάγεται για τους ίδιους.

Για την κλοπή των καντηλιών από το νεκροταφείο του Ριζομύλου ενημερώθηκε η τοπική Αστυνομία που ξεκίνησε τις έρευνες.

Σύμφωνα με τον ιερέα του χωριού, το νεκροταφείο είχε ησυχάσει τα δύο τελευταία χρόνια από συχνές εισβολές ιερόσυλων, που άρπαζαν από το χώρο ο,τιδήποτε σε μπρούτζο.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα κρούσματα κλοπής καντηλιών ήταν συχνά και κάθε φορά οι δράστες έκλεβαν 10-15 καντήλια. Η εισβολή «αρπακτικών» τις πρώτες πρωινές ώρες χθες προκάλεσε σοκ, καθώς δεν έμεινε καντήλι σε κανέναν τάφο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα εθεάθη να κινείται στο δρόμο μεταξύ νεκροταφείου και Ριζομύλου αυτοκίνητο που είχε αναπτύξει ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα. Οι αστυνομικοί αξιοποιούν όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών.


Καθάρισε... οικόπεδο από 200 υδρομετρητές

Εκατόν πενήντα χαλασμένους υδροστάτες, τους οποίους είχε συγκεντρώσει σε οικόπεδο η Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου φόρτωσε αθίγγανος, κάτοικος Νέας Ιωνίας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Η αξία των υδρομετρητών εκτιμάται στο ποσό των 5.000 ευρώ και θα πωλούνταν στη μαύρη αγορά χαλκού για ένα κομμάτι ψωμί. Ο 36χρονος αθίγγανος αφαίρεσε τους υδρομετρητές από οικόπεδο στις Πινακάτες προχθές το πρωί και τους πούλησε σε 19χρονο ιδιοκτήτη μάντρας ανακύκλωσης παλαιών σιδήρων και μετάλλων που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Οι υδροστάτες αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ενώ εκτός από το 36χρονο συνελήφθη και ο 19χρονος για αποδοχή προϊόντων κλοπής.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ 
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: