12.11.12

Και τώρα στροφή στα ...εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ



Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στρέφει τώρα το ενδιαφέρον του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαλλαγμένος από το άγχος της ψήφισης των μέτρων και του προϋπολογισμού. Εντός της εβδομάδας μάλιστα δεν αποκλείεται να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος, ενώ... στην πορεία προς το Συνέδριο επί τάπητος θα τεθούν τα οργανωτικά του κόμματος, αλλά και η νέα κατάσταση μετά τις ...απώλειες των τελευταίων ημερών. Σε αυτή τη «νέα κατάσταση», «κεφάλι» φαίνεται ότι παίρνουν οι νεότεροι σε ηλικία βουλευτές του κόμματος (Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κ.α.) που αναμένεται να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στο εξής, ενώ έντονη δραστηριότητα έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα και ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης.

Στις απώλειες που μετρά το κόμμα πάντως, πέραν από τους διαγραφέντες βουλευτές, προστέθηκε χθες εκείνη του στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Δατσέρη, που παραιτήθηκε -η σχετική επιστολή έχει σταλεί κατά πληροφορίες, από την Παρασκευή- από τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή στάθηκε ο σάλος που προκάλεσε με τη δήλωσή του την Παρασκευή ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν μία «φούσκα της Μεταπολίτευσης».

Ενδιαφέρον έχει η στάση που θα κρατήσει στο εξής ο πρόεδρος του κόμματος, τόσο απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο, που συνιστά ήδη με τη στάση του έναν ξεχωριστό «πόλο» εντός του κόμματος, αλλά και απέναντι στον Κώστα Σκανδαλίδη, που παρά την απουσία του κατά την ψήφιση των μέτρων την Τετάρτη, χθες υπερψήφισε τον προϋπολογισμό. Στην ομιλία του πάντως χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος «χαιρέτισε» την ψήφιση του προϋπολογισμού από όσους κράτησαν διαφορετική στάση στα μέτρα, πλην όμως χαρακτήρισε «αντιφατική» μία τέτοια συμπεριφορά...

Ο ίδιος πάντως, έδειξε να διατηρεί την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ανάκαμψη της χώρας, μη αποκαλύπτοντας πάντως τα σχέδιά του, παρά μόνον δηλώνοντας «απελευθερωμένος» από οποιαδήποτε σκοπιμότητα και «ισχυρός» λόγω της αίσθησης καθήκοντος που τον συνοδεύει στις αποφάσεις του...

Συμμετοχή στην κυβέρνηση

Η παράθεση πάντως εκ μέρους του, σειράς προϋποθέσεων για την ανάκαμψη της χώρας, ερμηνεύθηκε από πολλούς ως «επιβεβαίωση» της πρόθεσής του να επιδιώξει ενεργότερη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση σε έναν πιθανό ανασχηματισμό της σημερινής σύνθεσής της. Ερώτημα παραμένει αν θα θελήσει να λάβει και ο ίδιος θέση στο κυβερνητικό σχήμα, κάτι που σε κάθε περίπτωση εξαρτάται απολύτως από τον πρωθυπουργό, πιθανότατα δε και από τη στάση που θα κρατήσει επί του προκειμένου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: