2.11.12

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Δωδώνης...



Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στην κοινοπραξία Strategic Initiative-Simos Food του 67,7%, που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη η υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΕ, η... ολοκλήρωση της μεταβίβασης στην εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρία του εξωτερικού Strategic Initiatives και κατά 10% από την εταιρία Simos Food πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου. Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε 20.851.800 ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι ΕΑΣ της Ηπείρου και οι παραγωγοί είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν με συνέχιση της κατάληψης της Δωδώνης, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης. Η σημερινή ανακοίνωση συμπίπτει με την έκτακτη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου στα Ιωάννινα στις 12 το μεσημέρι με θέμα τη Δωδώνη, ενώ η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ΕΑΣ αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

«Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής είναι αποτέλεσμα μίας διαφανούς, ανταγωνιστικής διαδικασίας που διήρκεσε ένα χρόνο περίπου. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε σημαντικός αριθμός αξιόλογων ημεδαπών και διεθνών υποψηφίων που υπέβαλαν δεσμευτικές, ανταγωνιστικές προσφορές υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες.
Παράλληλα, η συναλλαγή αυτή αποτελεί μία άμεση ξένη επένδυση σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής επένδυσής τους, προτίθενται να αναπτύξουν τις εργασίες της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Α.Β.Γ.Η. προς όφελος, μεταξύ άλλων, της ελληνικής οικονομίας, της Ηπείρου και της ζώνης γάλακτος.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της ΑΤΕ Υπό Ειδική Εκκαθάριση διετέλεσαν η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank. Νομική υποστήριξη παρείχε η Δικηγορική Εταιρία Σαραντίτης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: