18.11.12

Σμάγκι : Μόνο τη μισή δουλειά έκαναν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα ...



Πρώην μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Ιταλός οικονομολόγος Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι δηλώνει απογοητευμένος από τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα.

«Εκαναν μόνο τη μισή δουλειά. Εδωσαν στην ...
Ελλάδα δύο επιπλέον χρόνια, αλλά δεν βρήκαν λύση για τη χρηματοδότηση. Το δεύτερο σκέλος της δουλειάς μένει ακόμα να γίνει» αναφέρει ο κ. Σμάγκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Σμάγκι κατανοεί, όπως λέει, τους περιορισμούς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που «δεν θέλουν να απευθυνθούν ξανά στα Kοινοβούλιά τους, ζητώντας περισσότερα χρήματα ή ένα «κούρεμα» των δανείων» και προτείνει τρόπους να παρακαμφθούν αυτοί οι περιορισμού μέσω επιμήκυνσης διάρκειας αποπληρωμής και μείωσης των επιτοκίων, ώστε να αποφευχθούν βραχυπρόθεσμα προβλήματα με την αποπληρωμή.

Δείχνει μάλιστα βέβαιος ότι υπάρχουν λύσεις το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο χωρίς «κούρεμα», για το οποίο διαφωνούν οι ευρωπαίοι και υποδεικνύει τη μεταφορά των ημερομηνιών λήξης των δανείων και την μεγάλη μείωση των επιτοκίων και τότε «το χρέος είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχει», όπως λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: