8.11.12

Σοκ από τον Σόιμπλε...



Υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος για την βοήθεια προς την Ελλάδα!...
kourdistoportocali

Όπως αποκάλυψε χθες βράδι το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" ο Βόλφαγκ Σόιμπλε που γνωρίζει καλά τι εστί "Ελληνας πολιτικός" σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εμπιστευθεί εύκολα 40 δις ευρώ στους δικούς μας.

Έτσι επιβεβαιώνονται... δια στόματος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι πληροφορίες του γερμανικού Τύπου νωρίτερα την Πέμπτη, ότι, δηλαδή, η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει σημαντικά.

«Φοβάμαι ότι θα είναι πολύ νωρίς για να λάβουμε απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ισχνή παγκόσμια οικονομία πνίγει την δυνατότητα επίλυσης της κρίσης της Ευρωζώνης.

Σήμερα Πέμπτη γερμανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ακόμη και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αλλά και την επικείμενη έγκριση του προϋπολογισμού, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να περιμένει την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης.


"Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για την Ελλάδα. Θα περιμένουμε την έκθεση του ΔΝΤ για να δούμε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την περαιτέρω συνέχιση της βοήθειας..."
Αυτά δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή ο Βόλφαγκ Σόιμπλε προκαλώντας πανικό στην Αθήνα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα όπως είπε και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: