9.11.12

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη δόση, λέει ο Στουρνάρας...


Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων, που ξεκαθάρισαν ότι απόφαση για την εκταμίευσης της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας δεν πρόκειται να... ληφθεί και οι οποίες συνοδεύονται από κινδυνολογικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας δήλωσε, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη δόση».

Συγκεκριμένα, ο Γ.Στουρνάρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δήλωσε: «Ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει. Η Ελλάδα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει. Η Ευρωζώνη θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει. Η δόση θα εκταμιευθεί. Τη Δευτέρα περιμένουμε μια πολιτική δήλωση».

Με την αποστροφή του «τη Δευτέρα περιμένουμε μια πολιτική δήλωση» ο υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στο Eurogroup.

Της δήλωσης του υπουργού Οικονομικών έχουν προηγηθεί δημοσιεύματα και αναλύσεις που υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα σπρώχνεται στη χρεωκοπία, καθώς αν δεν δοθεί η δόση άμεσα, η χώρα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει το ομόλογο των 5 δισ. ευρώ που λήγει στα μέσα Νοεμβρίου.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: