4.11.12

Σε θέσεις μάχης για τα μέτρα...



Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για διαρροές βουλευτών στις κρίσιμες ψηφοφορίες. Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, στις 11:30 το πρωί, αναμένεται να... επαναλάβει την αναγκαιότητα υπερψήφισης των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Αγώνας δρόμου για να πείσει τους βουλευτές

Λίγα 24 ώρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία των μέτρων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε επαφές με τα στελέχη του κόμματος, τα οποία είτε διαφωνούν, είτε έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την ψήφιση του νέου επώδυνου πακέτου. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ευ. Βενιζέλος είχε τετ-α-τετ με τον Κώστα Σκανδαλίδη και λίγο αργότερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάρκο Μπόλαρη.

Φ. Κουβέλης: Ανοιχτό αν θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό

«Η θέση μας παραμένει αμετακίνητη στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, δεν θα ψηφίσουμε τα συγκεκριμένα μέτρα» δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, ενώ στο ερώτημα ποια στάση θα κρατήσει το κόμμα του στην κρίσιμη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό ο Φ. Κουβέλης απαντά: «εξετάζουμε τον προϋπολογισμό και θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση, όταν αυτός έρθει στη βουλή».

Γ. Στουρνάρας: Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία

Το Σάββατο, στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2013, ο Γιάννης Στουρνάρας προχώρησε σε νέα προειδοποίηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, σε περίπτωση καταψήφισης του προϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν. «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: