12.11.12

Στα δικαστήρια θα (ξανά) κριθούν τα μέτρα…



Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πολλοί από τους θιγόμενους από τα τελευταία μέτρα θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη, προκειμένου να τα «ρίξουν» εκεί.
Ένας παράγοντας ο οποίος δεν είχε... μελετηθεί αρκούντως και κάνει τώρα ξαφνικά την εμφάνιση του στην πορεία της κυβέρνησης για την υλοποίηση των μέτρων που ψηφίσθηκαν από τη βουλή είναι ο… δικαστικός. Συγκεκριμένα, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πολλοί από τους θιγόμενους από τα τελευταία μέτρα θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη.

Οι πιθανότητες που έχουν για να πετύχουν το στόχο τους είναι πολλές, καθώς αρκετά απ αυτά τα μέτρα έχουν κριθεί και στο παρελθόν και έχουν «βγει» αντισυνταγματικά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των περικοπών στις συντάξεις, για τις οποίες έχει υπάρξει ακόμα και απόφαση ολομέλειας ανώτατου δικαστηρίου.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι αν κάποιος συνταξιούχος προσφύγει εκ νέου και ζητήσει να κριθεί αντισυνταγματική η περικοπή, λόγω της νομολογίας που έχει δημιουργηθεί, θα πετύχει το στόχο του. Και τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς από τη μια θα πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα, αλλά από την άλλη θα υπάρχει δικαστική απόφαση – και μάλιστα σε ανώτατο βαθμό – που δεν θα της επιτρέπει να κάνει κάτι ανάλογο…

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: