17.11.12

Αλλάζουν θέσεις στην κυβέρνηση ...



...για την τελική μονομαχία...
Την αμεσότερη εμπλοκή των κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση θα επιδιώξει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς. Και μπορεί στην περίπτωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να ... εκφράζονται κάποιες, ισχυρές, αντιρρήσεις από την οδό Κωνσταντίνου, όμως στην οδό Ιπποκράτους είναι ένα βήμα πριν αποδεχτούν την πρόσκληση.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κατ' αρχήν κάνει δεκτή την εισήγηση ομάδας συνεργατών του, που τάσσονται υπέρ της συμμετοχής επιφανών στελεχών του κόμματος του στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ, σε αυτή τη φάση, φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο να δώσει και ο ίδιος το παρόν σε μια τέτοια περίπτωση. Πώς; Το πιθανότερο είναι από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Όπως δηλαδή είχε συμβεί και με την κυβέρνηση Παπανδρέου και Παπαδήμου αργότερα.

Ο κ. Βενιζέλος αντιλαμβάνεται ότι η εκταμίευση μιας σούπερ δόσης, της τάξης των 44 δις ευρώ, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ελλάδα, για να βγει από την κρίση. Για την ακρίβεια, θα είναι η πρώτη σοβαρή ευκαιρία για να ξεπεράσει η χώρα την ύφεση, μετά από πολύ καιρό. Και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να αφήσει όλη τη δόξα από μια ενδεχομένη επιτυχία του εγχειρήματος στον κ. Σαμαρά. Ο τελευταίος από την άλλη, αυτό που θέλει τώρα, είναι να «απορροφήσει» τον κ. Βενιζέλο και τις εναπομείνασες εκλογικές δυνάμεις του (όπως κι εκείνες του κ. Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ) και να οδεύσει σε μια τελική μονομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Εκεί όπου ο νικητής θα είναι οριστικά ένας και για αυτό το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο, με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: