24.11.12

ΔΗΜΑΡ: Χρειάζεται μια ρεαλιστική προοπτική εξόδου...



Σχολιάζοντας τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «η ελληνική κοινωνία σηκώνει τεράστιο βάρος και... πρέπει να δει μια συμφωνημένη ρεαλιστική προοπτική εξόδου, σταθεροποίησης και ανάκαμψης».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται πως «αυτό αφορά πρωτίστως τη συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης, με καταβολή των προβλεπόμενων δόσεων, χωρίς αναβολή ή τμηματική καταβολή, ώστε να υπάρξει αναστροφή της σημερινής κρίσιμης οικονομικής κατάστασης».

«Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο ένα ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων και επενδύσεων με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ώστε η επίτευξη μηδενισμού του ελλείμματος να στηριχθεί στην προώθηση της ανάπτυξης και όχι σε περικοπές για τον κόσμο της εργασίας», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

Η ΔΗΜΑΡ καταλήγει ότι «η επιβεβαίωση ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο συνιστά όρο για να θεωρηθεί η χώρα επενδυτικός προορισμός και να επανέλθει στις διεθνείς αγορές. Είναι απαραίτητο να συμφωνηθεί μεταξύ ευρωζώνης και ΔΝΤ, χωρίς καμιά χρονική καθυστέρηση, πλαίσιο για δραστική μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους που να πείθει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: