9.11.12

Ανοιξε… κόντρα με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Κατάληψη Ματσάγγου το ΕΕΚ...


Βαριές αιχμές… κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Κατάληψης Ματσάγγου από τους εκπροσώπους του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος στο Βόλο με φόντo τη 48ωρη απεργία.
Αφορμή για την δημόσια πολιτική αντιπαράθεση και τις επικρίσεις του ΕΕΚ η απόφαση των..
.μελών των συλλογικοτήτων να πραγματοποιήσουν από κοινού πορεία με το ΕΚΒ την προηγούμενη Τετάρτη στο Βόλο.
Το ΕΕΚ στρέφεται κατά της Κατάληψης Ματσάγγου και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προβάλλοντας τους δικούς του ισχυρισμούς και ανοίγοντας ουσιαστικά τους «ασκούς του Αιόλου», αφού οι επικρίσεις που προβάλλει δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.
Ειδικότερα στην Κατάληψη Ματσάγγου προσάπτει ότι «παρά το γεγονός ότι συνυπέγραψε τα καλέσματα για ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία, την τελευταία στιγμή εγκατέλειψε όλο το πολιτικό σχέδιο που είχε συμφωνηθεί σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και δράσεις κι ενσωματώθηκε στο μπλοκ του ΕΚΒ, πίσω από τους εργοδότες, ακολουθώντας το μέχρι τέλους, επαναλαμβάνοντας με τραγικό τρόπο για δεύτερη φορά το λάθος της διάλυσης της εργατικής συνέλευσης για να ενωθεί με τους αγανακτισμένους των πλατειών».

Όσον αφορά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποστηρίζει ότι «αν και επί 18 μήνες οργανώναμε την ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, θέλησε να υπερασπιστεί με απόλυτο σεχταρισμό τον ανεξάρτητο χαρακτήρα των συγκεντρώσεών μας, χωρίς όμως να παλέψει ούτε έναν στοιχειώδη όρο για την επιτυχία της. Ίσως το μόνο πολιτικό της σχέδιο ήταν να αποτύχει το σχέδιο που είχε προτείνει το ΕΕΚ, αφού σε όσες συναντήσεις τελικά έγιναν δεν είχε να προτείνει κανένα άλλο σχέδιο δράσης! Ακόμα και πάνω στην πλατεία με χιλιάδες διαδηλωτές, έκατσε στην άκρη και περίμενε. Στην πορεία της 6/11, μαζί με δυο φοιτητικούς συλλόγους, αρνήθηκε να ενώσει τις δυνάμεις της με το ΕΕΚ κι άφησε διακριτή απόσταση πίσω από εμάς(!!!). Μετά το Θόλο, ακολούθησε σε διακριτή απόσταση όλη τη πορεία του ΕΚΒ, διαλύθηκε με τη λήξη της πορείας του, με μοναδικό προφανή στόχο να διαχωριστεί από το… ΕΕΚ».

Καταλήγοντας το Εργατικό Κόμμα τονίζει ότι προϋπόθεση για τη νίκη είναι η ενδυνάμωση της επαναστατικής πρωτοπορίας που αντιλαμβάνεται τη γοργή εξέλιξη της ταξικής πάλης, έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα πολιτικό σχέδιο, που δεν υποχωρεί από αυτό για καπρίτσια και μικροσκοπιμότητες, δεν εγκαταλείπει τις πολιτικές συμφωνίες με άλλους πολιτικούς χώρους κι υπερασπίζεται τη μόνη διέξοδο από τη καπιταλιστική χρεοκοπία μέσω της προλεταριακής επανάστασης, τη κατάληψη της εξουσίας από τους εργάτες και τα εργατικά τους συμβούλια για τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: