13.11.12

Τα λενε Μπαρόζο - Σαμαρας...



Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ στις 4 θα συναντηθεί με τον... πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να πετύχει την άμεση έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Το Eurogroup της Δευτέρας έδωσε «πράσινο φως» για τη διετή επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος, ωστόσο οι σημαντικές αποφάσεις -μαζί με την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ- μετατέθηκαν για το επόμενο Eurogroup.

Όπως μετέδωσε το Mega, ενώ διαρκούσε το Eurogroup, ο πρωθυπουργός βρισκόταν το βράδυ σε ανοιχτή επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να αποκρουστεί πρόταση του Β.Σόιμπλε να δημιουργηθεί νέος ειδικός λογαριασμός, του οποίου τον έλεγχο δεν θα είχε η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή στον κ. Στουρνάρα να πει «όχι» μέχρι τέλους στην πρόταση Σόιμπλε, η οποία τελικά αποσύρθηκε με παρέμβαση της καγκελαρίου Μέρκελ.

Οι Ευρωπαίοι επιμένουν στην υλοποίηση των τελευταίων προαπαιτούμενων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την εκταμίευση της δόσης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προαπαιτούμενες πράξεις είναι τρεις - τέσσερις.

Πάντως, ένα από τα προαπαιτούμενα είναι και η άμεση εφαρμογή της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, που ξεκίνησε από σήμερα, Τρίτη, με τους εκτός ΑΣΕΠ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: