18.11.12

Αεροπορικές επιδρομές σε τηλεοπτικό δίκτυο στη Γάζα...

Τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι...
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου al-Quds στο κέντρο της πόλης της Γάζας νωρίς σήμερα το... πρωί τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Λίγο αργότερα δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε άλλες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς που βρίσκονται στο συγκρότημα Showa & Housari στη συνοικία Ριμάλ», στην καρδιά της πόλης, δήλωσε ο Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Γάζας. Για έναν από τους δημοσιογράφους ο τραυματισμός ήταν βαρύτατος, καθώς έχασε το ένα κάτω άκρο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κτίριο υπέστη μεγάλες ζημιές. Οι δημοσιογράφοι είχαν απομακρυνθεί από το κτίριο ύστερα από μια πρώτη αεροπορική επιδρομή, μετά την οποία ακολούθησαν τουλάχιστον δύο ακόμη βομβαρδισμοί στις εγκαταστάσεις αυτές. Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Κουντς θεωρείται ότι πρόσκειται στους ισλαμιστές της Χαμάς.

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, «δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικιών στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Μπέιτ Χανούν», κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ, πρόσθεσε ο αλ-Κούντρα.

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, που έχει λάβει θέση ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας, σφυροκόπησε την πόλη της Γάζας τη νύχτα, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή.

Δεκαέξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο, αυξάνοντας σε 48 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης κατά του παλαιστινιακού αυτού εδάφους την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: