8.11.12

Τα μέτρα πέρασαν αλλά η βουλή κόπηκε...

Μαύρη μέρα και νύχτα η χθεσινή για την Βουλή των Ελλήνων...
Δεν μιλώ για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το οποίο ήταν περίπου αναμενόμενο. Μιλώ για το κλίμα που ζήσαμε όλοι οι Έλληνες από τους δέκτες των τηλεοράσεων, τόσο κατά την πρωινή συνεδρίαση – φιάσκο όσο και κατά την ψηφοφορία για το...
κρισιμότερο νομοσχέδιο τουλάχιστον στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Δυστυχώς, στο Κοινοβούλιο των Ελλήνων έχουν εισχωρήσει κυρίως ελέω εκλογικού νόμου και βίαιων κομματικών ανακατατάξεων, ανησυχητικά πολλά λούμπεν και ανιστόρητα πολιτικά νήπια, με αποτέλεσμα η Εθνοσυνέλευση να θυμίζει αίθουσα νηπιαγωγείου κατά την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση.

Άλλοι φωνάζανε ότι θέλανε, άλλοι σηκώνανε σημαίες, άλλοι λογής λάβαρα και πανό και κανείς εχέφρων από το προεδρείο δεν βρέθηκε να κάνει έστω μια σύσταση για ανάκτηση της σοβαρότητας και της κοσμιότητας που πρέπει να συνέχουν μαζί με την αίσθηση Εθνικής Ευθύνης και Καθήκοντος όλους αυτούς που περνούν το κατώφλι της Βουλής των Ελλήνων ως αντιπρόσωποι του Έθνους.

Και όχι μόνον αλλά εάν το ρεπορτάζ αληθεύει, ακούστηκαν φοβερά πράγματα.

Ο κ. Σκανδαλίδης, σημαίνον στέλεχος του (πρώην) ΠΑΣΟΚ, πολλάκις Υπουργός, Γραμματέας και υποψήφιος αρχηγός του κόμματος που ευθύνεται κι αυτός για την σημερινή κατάσταση της χώρας, έβγαλε την ουρά του απ’ έξω, ως σκανδαλιάρης μόρτης που γυρνάει το κασκέτο του όποτε του γουστάρει κατά πίσω. Μάλιστα, δήλωσε με θράσος χιλίων πιθήκων πως θα ….. υπερψηφίσει τον …. Προϋπολογισμό! Οποίον πολιτικό βάθος!

Ο κ. Κασαπίδης, είχε ειδοποιήσει για την …. δική του σκανδαλιά, τον συντοπίτη του πρώην υπουργό του (πρώην) ΠΑΣΟΚ κ. Κουκουλόπουλο. Φυσικά, θεώρησε δευτερεύον να ειδοποιήσει το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε στην Βουλή!

Ακούστηκε, πως βουλευτής από νήσο του Ιονίου, «παζάρευε» μέχρι τέλους την ψήφο της στο πιο κρίσιμο εθνικό θέμα, με ανταλλάγματα διάφορες «τακτοποιήσεις» θεμάτων της εκλογικής της περιφέρειας.

Η όλη ατμόσφαιρα, θυμίζει κακόγουστη οπερέτα πλέον. Ο κ. Πρωθυπουργός θα πρέπει κατά τη γνώμη μου, να σκεφτεί σοβαρά την αλλαγή του εκλογικού νόμου με παράλληλη μείωση των βουλευτών σε 200. Οι 150 θα εκλέγονται σε μικρές μονοεδρικές περιφέρειες πλειοψηφικά και 50 από λίστα σε πανελλήνιο επίπεδο. Το κύρος του Κοινοβουλίου πρέπει να ανακτηθεί, αλλιώς οι ψηφοφορίες εντός του σε λίγο θα θυμίζουν αυτές της ΕΠΟ επί εποχής Σαλιαρέλη και Μάκαρου.

Akenaton
 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: