11.11.12

Τσίπρας προς Σαμαρά: Θέλετε να θυσιάσετε τον λαό σαν άλλη Ιφιγένεια...


Δείτε ζωντανά τη συζήτηση...

Στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Θέλετε να θυσιάστε τον ελληνικό λαό σαν άλλη Ιφιγένεια. Διαλύετε τις...

εργασιακές σχέσεις για να κάνετε το χατίρι των τραπεζιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά και στο κυβερνητικό επιτελείο.Στη συνέχεια πρόσθεσε: « Έχετε χρεοκοπήσει πολιτικά και είστε αναξιόπιστοι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».


Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από Βενιζέλο

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλος. «Η εκλογική έφοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων της οπισθοφυλακής και του δήθεν αριστερού συντηρητισμού απέτυχαν», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δεν δίστασε να εκφράσει για έτι μία φορά τη στήριξή του στην κυβέρνηση, αν και ως παράταξη καταβάλλει μεγάλο κόστος.

Κουβέλης: Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό

«Θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό», ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν μπορεί να υπάρχει σύνδεση της συνέχισης της χρηματοδότησης με την οριστική απόφαση για την διαχείριση του χρέους.Πρέπει να αποδεσμευτεί ολόκληρη η δόση των 31,5 δις ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Α.Παπαρήγα: Η ανάκαμψη θα είναι με ερείπια και εξαθλιωμένο λαό

Kατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλή η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανέφερε πως η ανάκαμψη θα έρθει «μέσα σε ερείπια και με έναν εξαθλιωμένο λαό».

Ν.Μιχαλολιάκος: Εμείς είμαστε με την Ελλάδα

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια,διεμήνυσε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και ανέφερε: «Αν το δίλημμα είναι ευρώ ή δραχμή, να το συζητήσουμε, αλλά αν είναι ευρώ ή ελεύθερη Ελλάδα, εμείς οι εθνικιστές είμαστε με την Ελλάδα».

Π. Καμμένος: Μην λειτουργείτε σαν Φιλιππινέζες των Γερμανών

Τα βέλη του κατά τη Γερμανία εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. «Οδηγούμαστε προς μια γερμανική Ευρώπη που θα εξουσιάζει τους λαούς. Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί τους», υποστήριξε χαρακτηριστικά, ενώ διεμήνυσε πως η ΚΟ του κόμματός του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Τι είπαν οι υπουργοί

Στην ομιλία του ο υπουργός Εργασία, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον της αδήλωτης εργασίας και παραβατικότητας.Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη σημερινή του παρέμβαση, παρουσίασε στοιχεία για τη μεταβολή του δημοσίου χρέους. Παράλληλα, τόνισε ότι η αύξησή του, είναι περίπου 23 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-2016, όπως συνέβη και στο παρελθόν με την αύξηση του χρέους.

Στο μεταξύ ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προανήγγειλε καταλυτική μείωση των δαπανών του υπουργείου, με ταυτόχρονο εξορθολογισμό τους.Αναφορικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, εξέφρασε τον στρατηγικό στόχο του υπουργείου να μετατρέψει και πάλι την Γεωργία σε πυλώνα ανάπτυξης για τον τόπο.

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως η χώρας μας έχει εμπλακεί σε έναν ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο, σημειώνοντας πως «πρέπει να τον κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο».Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη,χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 ως τον κρισιμότερα από τότε που η Ελλάδα εντάχθηκε στον μηχανισμό στήριξης, ενώ δεν δίστασε να υπογραμμίσει πως υπάρχει ανάγκη «να προχωρήσουμε χωρίς κανένα δισταγμό μπροστά και να αφήσουμε πίσω τις σειρήνες του λαϊκισμού και της παραπλάνησης».

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για Αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση.Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής, συμμετείχε και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο οποίος στάθηκε στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών μέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας για ηλεκτρονική Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσο Βολουδάκη, πως τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να προκηρυχθεί το έργο της παροχής ψηφιακών υπηρεσιών για τους πολίτες, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2015. Χθες,πάντως, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είπε πως το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση:






Πηγή: crime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: