1.11.12

Γόβα νυφιάτικη...


Εσείς δηλαδή το αποκλείετε; Εγώ λέω ότι αυτή η σουπιά η Λαγκάρντ διόλου απίθανο να μας δουλεύει. Να μας έβαλε, φέρ' ειπείν, να αισθανθούμε πλούσιοι για μια μέρα ώστε να βρει πάτημα το ΔΝΤ και να...

μας κόψει μαχαίρι τα εμβάσματα. Με τον μεγεθυντικό μου φακό έχω χυθεί πάνω από τις λίστες με τους χρυσικούς, τις femmes au foyer και τους import-export, αλλά ακόμη να εντοπίσω όνομα κατάλληλο να του φορτώσουμε τα έξοδα παραστάσεως, από μπάτσελορ πάρτι και honey moon μέχρι επίδομα γάμου, να χαρεί λιγάκι και η ΔΗΜΑΡ.
Προς το παρόν και μέχρι να βρούμε την τύχη μας, θα γράφουμε τα ονόματά μας στο παπούτσι της νύφης να δούμε ποιος - ποιος θα φαγωθεί. Γόβα νυφιάτικη και άβολη σαν κι αυτή που πέταξε η ταλαίπωρη η σημαιοφόρος επειδή της πλήγωσε το ποδαράκι με αποτέλεσμα να γίνει στο Σύνταγμα της Μοντέρνας Σταχτοπούτας. Κάποιοι, άσχετοι προφανώς από γυναικεία κοκεταρία, έσπευσαν να δώσουν σε ένα απλό στραβοπάτημα διαστάσεις λαϊκού ξεσηκωμού, έρωτος και αναρχίας.
Μέχρι να διευκρινιστεί ότι επρόκειτο περί ατυχήματος, γέμισαν τα μπλογκ και τα τουίτερ από φωτογραφίες της ξυπόλητης με συμβολισμούς διαμαρτυρίας και πάλης ξεκίνημα - νέοι αγώνες. Τρέχει και δεν φτάνει τώρα ο πρίγκιπας-μπάκουρος. Δοκιμάζει το παρατημένο γοβάκι σε φτέρνες και κουντεπιέ, αλλά ποια σοβαρή ενζενί το διακινδυνεύει να χτίσει την ευτυχία της σε κάποιο παραστράτημα, σε μια παλιοαιτία; Ξέρω, πονάει πολύ όταν κλωτσάς ξεπαπούτσωτος. Ξέρω επίσης πως φταίνε τα τραγούδια του, φταίει κι ο λυράρης, μα φταίει κι ο ίδιος ο λαός γιατί είναι μαραζιάρης.


Ρούλα Γεωργακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: