13.11.12

Bild: Η Γερμανία θέλει σε μια πληρωμή την δόση των 44 δισ. ευρώ...


«Το προσπαθούμε, δεν το έχουμε "δέσει" ακόμη» λένε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ...
Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να δοθούν σε μία πληρωμή, άνω των 44 δισ. ευρώ, οι τρεις δόσεις από το δάνειο στήριξης, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild που επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές.
Την ίδια...
ώρα στην Αθήνα, σε ερώτηση δημοσιογράφων για το δημοσίευμα της Bild που αναφέρεται στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια δόση άνω των 44 δισ. ευρώ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν το διέψευσε και είπε χαρακτηριστικά: «Το προσπαθούμε δεν το έχουμε δέσει ακόμη», προσθέτοντας ότι «γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, και τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Σύμφωνα με την Bild, η δόση θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου, καθώς και τις δόσεις ύψους 5 δισ. ευρώ και 8,3 δισ. ευρώ για το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο αντίστοιχα.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα η τελική απόφαση για τις επόμενες δόσεις.

Ν. Μπάρτλε: Δεν θα εγκριθεί αύξηση χρηματοδότησης προς την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για τα δημοσιονομικά, Νόρμπερτ Μπάρτλε, αποκλείει το ενδεχόμενο να εγκριθεί από το γερμανικό Κοινοβούλιο αύξηση της οικονομικής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι θα μπορούσαν να εγκριθούν μικρότερες αλλαγές και ελαφρύνσεις στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Μια αύξηση του πακέτου βοήθειας, μετά βεβαιότητας, δεν θα την εγκρίνουμε», δηλώνει ο κ. Μπάρτλε στην εφημερίδα «Ράινισε Ποστ», αλλά επισημαίνει ότι για μικρές αλλαγές, όπως η ελάφρυνση των επιτοκίων, «θα μπορούσε να υπάρξει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: