30.11.12

Με διαδικτυακό πόλεμο απειλούν οι Anonymous την κυβέρνηση Ασαντ...


Το παγκόσμιο δίκτυο χάκερ των Anonymous απείλησε να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστότοπους που σχετίζονται με τη συριακή κυβέρνηση σε ολόκληρο τον κόσμο, απαντώντας στη διακοπή του Διαδικτύου που σημειώνεται στη Συρία. Για το...
μπλοκάρισμα στο Internet κατηγορήθηκε η κυβέρνηση του σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Χθες διακόπηκε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ολόκληρη τη Συρία, καθώς και η λειτουργία δικτύων τηλεπικοινωνιών. Σ
ύμφωνα, με το BBC η πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν είναι δυνατή ούτε την Παρασκευή.

Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για τη διακοπή αυτή ευθύνονται «τρομοκράτες», όμως οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποπτεύονται ότι πρόκειται για έργο των συριακών αρχών.

Αρκετοί ειδικοί του Διαδικτύου επισημαίνουν ότι είναι απίθανο οι Σύροι εξεγερμένοι να προκάλεσαν δολιοφθορές στις γραμμές και κατ' επέκταση την διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι θα μπλοκάρουν όλους τους ιστότοπους που σχετίζονται με την κυβέρνηση Άσαντ και βρίσκονται εκτός Συρίας, ξεκινώντας από τις πρεσβείες.

Στις 12:00 ώρα Ελλάδας είχε πέσει ο ιστότοπος της συριακής πρεσβείας στο Βέλγιο, όμως αυτός της πρεσβείας στην Κίνα λειτουργούσε κανονικά, παρόλο που οι Anonymous είχαν πει ότι θα αυτός θα ήταν ο πρώτος στόχος.

Οι ιστότοποι των περισσότερων συριακών υπουργείων, επίσης, δεν λειτουργούν, όμως αυτό ενδέχεται να οφείλεται στη διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο στο εσωτερικό της Συρίας.

Η συριακή κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν ότι διέκοψε τις επικοινωνίες στη διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού εναντίον προπυργίων των ανταρτών.

Ακυρώσεις πτήσεων

Πολλές πτήσεις από και προς τη Δαμασκό ακυρώθηκαν για δεύτερη ημέρα, εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και ανταρτών που σημειώνονται στον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της πόλης.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο της συριακής πρωτεύουσας.

Ανάμεσα στις εταιρείες που ακύρωσαν πτήσεις ήταν η Emirates και η Egypt Air. Εκπρόσωπος της Air Arabia που έχει την έδρα της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η υπηρεσία της στη Δαμασκό, επειδή το «τέρμιναλ έχει κλείσει».

Ωστόσο, πηγή του αεροδρομίου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η εναέρια κυκλοφορία και η επιβίβαση των επιβατών πραγματοποιείται κανονικά.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε αφίξεις, αλλά το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά» είπε.

Σύμφωνα με το BBC, η κυβέρνηση στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο.

Οι αντάρτες πραγματοποιούν επιχείρηση στην περιοχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: