23.11.12

Aπειλές για βέτο...





Η Μέρκελ αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο, να μην υπάρξει συμφωνία...
Το μπρα-ντε-φερ επί του κοινοτικού προϋπολογισμού άρχισε με τρίωρη καθυστέρηση τα μεσάνυχτα, ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος που επικράτησε στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες και των προσπαθειών για... αναζήτηση συμβιβασμού. Πολύ πιθανό θεωρείται πλέον η Σύνοδος να συνεχιστεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Άνγκελα Μέρκελ αφήνει... ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία και να μετατεθούν οι κρίσιμες αποφάσεις που διχάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βέτο προβάλει σταθερά ο Ντέιβιντ Κάμερον, ζητώντας μεγαλύτερες περικοπές από όσες προβλέπει το προσχέδιο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

«Ετοιμοπόλεμος» έφτασε όμως και ο Μάριο Μόντι, προειδοποιώντας επίσης με βέτο χωρίς περισσότερα κονδύλια για την Ιταλία. Με καταψήφιση του προϋπολογισμού στο Στρασβούργο εάν υπάρξουν μεγάλες μειώσεις προειδοποιεί την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Με συμβιβαστική διάθεση στις Βρυξέλλες ο Φρανσουά Ολάντ.



Η καθυστέρηση στην επίσημη έναρξη της Συνόδου Κορυφής οφείλεται στο γεγονός ότι διήρκεσαν περισσότερο οι προπαρασκευαστικές συνομιλίες και καταβάλλεται προσπάθεια για να υπάρξει συμβιβασμός για τις υφιστάμενες διαφορές, όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.

Η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 20:00 ώρα Βελγίου (21:00 ώρα Ελλάδας), αλλά τώρα προβλέπεται ότι θα αρχίσει με τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση.
πηγη in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: