15.11.12

A.Ρουπακιώτης: Oι δανειστές μας πάτησαν στο λαιμό...

Με αιχμηρά λόγια για τους δανειστές μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κάνοντας λόγο για επιβολή ιδιαίτερα σκληρών όρων ενώ εμφανίστηκε σε πλήρη διάσταση με τις προβλέψεις του νέου μνημονίου για τους δικηγόρους.

Ο ... υπουργός ανέφερε πως: «Μας πάτησαν στο λαιμό. Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων,που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των Τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων».

O κ. Ρουπακιώτης παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την παράσταση δικηγόρων στην υπογραφή συμβολαίων και στην έμμισθη σχέση δικηγόρων διαφέρουν από εκείνους που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των νέων μέτρων , δήλωσε ότι : «Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχεται τη διάσταση που δίδει η επιτροπή η οποία έστω και αν είναι σε αντίθεση με τις όποιες επιταγές κι αν έχουν ήδη επιβληθεί».

«Όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή αντί να την αποδυναμώνουμε»

Σε διάσταση με την εντολή του πρωθυπουργού για νέα νομοθετική ρύθμιση στο θέμα της ιθαγένειας εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή αντί να την αποδυναμώνουμε . Η πολιτεία πρέπει να δει άλλες δυνατότητες στη ρίζα του προβλήματος. Η δράση της Χρυσής Αυγής είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Γιατί; Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο. Όσο πιο πίσω πάμε τόσο μεγαλύτερους κινδύνους δημιουργούμε για τη δημοκρατία. Τροφοδοτούμε τη Χρυσή Αυγή».
Και συμπλήρωσε πως είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι αντίθετος να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα , τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με άλλους τρόπους».

Για τον σωφρονιστικό κώδικα και τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές

Σχετικά με τον σωφρονιστικό κώδικα ο κ.Ρουπακιώτης είπε «Ντράπηκα, ντράπηκα», αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησης των φυλακών, επικαλούμενος επίσκεψή του στα Χανιά. Χαρακτήρισε μάλιστα τις φυλακές «ποντικότρυπα μια φυλακή με 25 κρεβάτια και 38 κρατούμενους».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: