1.11.12

Δένουν τα πλοία 6 & 7 Νοεμβρίου...

Τη συμμετοχή των ναυτεργατών στη 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΥ, αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Έτσι, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, στο...
ετήσιο προσυνεδριακό Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ, τέθηκε το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτικών, υπό το φως των νέων μέτρων, αποφασίστηκε η περιφρούρηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που ισχύει στην ακτοπλοΐα, ενώ ζητήθηκε η άμεση άρση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, που συνεχίζεται για δύο χρόνια.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτεργατών, ενώ υπερψηφίστηκε ο απολογισμός του έργου της διοίκησης για το 2012.

Ακόμη, επαναβεβαιώθηκε η αταλάντευτη θέση της ΠΝΟ, που είχε διατυπωθεί και πρόσφατα με σχετικό έγγραφό της στα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους υπουργούς, να μην μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ η ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ και των εποπτευομένων από το Ταμείο οργανισμών...
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: