7.11.12

Στη βουλή, 50 βυτιοφόρα...

Περισσότερα από 50 φορτηγά κινούνται αυτή την ώρα στην Εθνική Οδό, με τελικό προορισμό το Σύνταγμα για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω απ τη Βουλή.

Οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων μαζί με... τους αυτοκινητιστές ταξί θα συμμετάσχουν το απόγευμα, όπως είπαν και χθες, πρώτη ημέρα της απεργίας τους, στο σημερινό κάλεσμα των ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Στις 12:00 οι αυτοκινητιστές των Ταξί, όπως είχαν προαναγγείλει από χθες, θα μεταβούν στο υπουργείο Μεταφορών μαζί με τους οδηγούς των βυτιοφόρων. Μένει μόνο εάν όσοι έχουν ξεκινήσει από την Εθνική Οδό θα φτάσουν τελικά στη Βουλή.

Νωρίτερα οι οδηγοί βυτιοφόρων είχαν αποκλείσει παράδρομο της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Σκαραμαγκά.

Οι βυτιοφορείς, όπως και οι συνάδελφοί τους φορτηγατζήδες, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία διαβούλευση και διάλογο με τους αυτοκινητιστές, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων περιέλαβε στο γνωστό πολυνομοσχέδιο, που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ρύθμιση με την οποία επιτρέπεται η μίσθωση Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης, χωρίς προϋποθέσεις, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, υπερβαίνει τις κοινοτικές διατάξεις και οδηγεί τον κλάδο σε αδιέξοδα και μαρασμό.

Στην ουσία, όπως σημειώνουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, με τη ρύθμιση εξομοιώνονται τα Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης με τα περίπου ένα εκατομμύριο Ιδιωτικής Χρήσης, τα οποία θα μπορούν να εκτελούν μεταφορικό έργο υπέρ τρίτων.

Στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χτες αποφασίστηκε να κατέλθει ο κλάδος σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: