8.11.12

Στους 48 ο αριθμός των νεκρών στη Γουατεμάλα από τον σεισμό των 7,5 ρίχτερ...


Τουλάχιστον 48 νεκροί, 150 τραυματίες και 23 αγνοούμενοι είναι σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο απολογισμός των θυμάτων του... σεισμού των 7,5 βαθμών που σημειώθηκε χθες στις ακτές της Γουατεμάλας, στον Ειρηνικό και ο οποίος προκάλεσε πανικό ως το...
Μεξικό και το Σαλβαδόρ.

Η ζώνη που επλήγη περισσότερο είναι ο νομός Σαν Μάρκο, περίπου 250 χιλιόμετρα δυτρικά της πρωτεύουσας. Στην περιοχή αυτή, στην οποία κατέρρευσαν τοίχοι, καταστράφηκαν αυτοκίνητα, αποκόπηκαν δρόμοι και διεκόπησαν οι τηλεπικοινωνίες, σημειώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 41,6 χλμ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θάλασσα, 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Σαμπέρικο.

Ο πρόεδρος της χώρας Όττο Πέρεζ δήλωσε ότι 16.000 σπίτια είναι χωρίς ηλεκτρικό. ενώ άλλες περιοχές δεν έχουν πόσιμο νερό.

Στην πόλη της Γουατεμάλας, οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, ενώ ανάλογες σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο γειτονικό Σαλβαδόρ όπου ο πρόεδρος της χώρας Μαουρίσιο Φούνες έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις δυτικές ακτές εξαιτίας φόβων για τσουνάμι.

Στο Μεξικό, εκκενώθηκαν σχολεία και άλλα κτίρια στην πρωτεύουσα και στις πολιτείες Τσιάπας και Οαξάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: