19.11.12

Άρκεσαν 4 λεπτά…”Ο φοιτητής που άφησε άφωνους τους πολιτικούς” (BINTEO)...

«Ο φοιτητής που άφησε άφωνους τους πολιτικούς», είναι ο τίτλος του βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, από την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ (δείτε το στο τέλος).
Πρόκειται για έναν 27χρονο φοιτητή ο οποίος ήταν... καλεσμένος στην εκπομπή του enikos, με τίτλο «Υπάρχει ζωή μετά το 3ο μνημόνιο».
Ο συγκεκριμένος φοιτητής όταν πήρε τον λόγο δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να απαριθμήσει τους αριθμούς της καθημερινότητάς του, (ενοίκιο, διατροφή, εισιτήρια, κλπ), τρίβοντας στα μούτρα των παρακαθήμενων πολιτικών του μνημονίου, τις βλακείες που μηρυκάζουν περί διαρθρωτικών αλλαγών, αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και άλλων κενών λέξεων.
Άρκεσαν 4 λεπτά, με μια απλή περιγραφή του πως μπορείς με 450 ευρώ να καλύψεις ανάγκες και έξοδα 600 ή 700 ευρώ, για να αντιληφθούμε εκτός από το καταστροφικό αδιέξοδο της «λύσης», που λανσάρουν, την ρηχότητα των παριστάμενων εκπροσώπων του μνημονίου.
Άρκεσαν 4 λεπτά συμπυκνωμένου αληθινού λόγου, για να ξεβρακωθούν οι μνημονιακοί πολιτικοί, κοιτώντας αποσβολωμένοι τον νεαρό. Οι παραδοχές αμέσως μετά την διήγηση, ότι «και εμείς τα γνωρίζουμε αυτά», τους έκαναν ακόμη πιο ένοχους στα μάτια όσων παρακολουθούσαμε.
Οι ίδιοι πολιτικοί, σε άλλα πάνελ, λάμπουν με την ετυμολογία τους, την ευφράδεια λόγου και επιχειρημάτων. Κατακεραυνώνουν τους αντιπάλους τους και είναι έτοιμοι και ικανοί για οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Όταν όμως έρχονται σε αντιπαράθεση με την φρίκη που έχουν δημιουργήσει, λουφάζουν σαν κουνάβια στα λαγούμια τους.
Η συγκεκριμένη εκπομπή, δεν απέδειξε σε όσους την παρακολούθησαν μόνο το καθημερινό αδιέξοδο εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά απέδειξε την ξευτίλα που παίζεται στα υπόλοιπα κανάλια, στις υπόλοιπες πολιτικές συζητήσεις. Εκπομπές που γίνονται μεταξύ δημοσιογράφων σχεδόν μιλημένων, μεταξύ πολιτικών χαϊδεμένων από τα ίδια τα κανάλια και μεταξύ αμφιλεγόμενων οικονομικών αναλυτών, εννοείται υπέρ του μνημονίου πάντα.
Πρόκειται για δύο παράλληλα σύμπαντα. Ο ψεύτικος κόσμος, που με δόλο προσπαθεί να πείσει ότι η κατακρεούργηση των πολλών είναι η μόνη λύση και η απλή αλήθεια, από καθημερινές φωνές, θύματα του οικονομικού ολοκαυτώματος.
Βεβαίως και δεν χρειάζεται πια τεκμήριο για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχτεί από τις κυβερνήσεις των δημίων. Δεν χρειάζεται απόδειξη για τον θάνατο της κοινωνίας, ιδίως αν ζεις μέσα στην κοινωνία. Δεν χρειάζεται επιβεβαίωση για τον ρόλο των καθεστωτικών διαπλεκόμενων μέσων «ενημέρωσης», ούτε για τον ρόλο των «ηρώων» βουλευτών που πήραν το πολιτικό κόστος για να σώσουν… την χώρα.
Οι υπεύθυνοι των καθεστωτικών ΜΜΕ, νομίζουν ότι με τις εκπομπές που στήνουν, με τα πάνελ που διαμορφώνουν και τις εντάσεις που προκαλούν, καταφέρνουν να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη. Αυτό είναι πολύ αστείο γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίσουν τον κόσμο που τις παρακολουθεί, να απαξιώσει ακόμη περισσότερο τις συνταγές που του πουλάνε, αλλά και τα πρόσωπα που συμμετέχουν, πολιτικά και δημοσιογραφικά.
Και όλα αυτό είναι τουλάχιστον αισιόδοξο.
Και ίσως το αντιλαμβάνονταν και οι ίδιοι αν καλούσαν στις χιλιάδες ώρες που καταναλώνουν σε εκπομπές λόγου, φοιτητές, ταξιτζήδες, καθηγητές, επιχειρηματίες, νοικοκυρές, ώστε να αντιληφθούν πόσο κωμικοί γίνονται, πόσο αναποτελεσματικοί για τα αφεντικά τους και πόσο ευάλωτοι απέναντι στην οργή που ήρθε. L1.


Θύμιος Κ.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: