9.11.12

30ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 2012...

Η Περιφέρεια Αττικής, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στηρίζει τον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 με τη συμμετοχή – ρεκόρ των 6.000 μελών, τα οποία έχουν ήδη εγγραφεί να συμμετάσχουν στον Αγώνα Δρόμου των 5χλμ.
Ο...
Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών κατέχει μια μοναδική θέση στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι, αφού είναι ο μόνος που πραγματοποιείται με βάση την αυθεντική Ολυμπιακή Μαραθώνια Διαδρομή των 42.195 μέτρων, με σημείο εκκίνησης τον Μαραθώνα και σημείο τερματισμού το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τον εορτασμό των 30 Χρόνων της AIMS, της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων που ιδρύθηκε τον Μάιο του 1982 στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή και του Μαραθωνίου της Αθήνας.
Στο πλαίσιο των εορτασμών, η AIMS και ο ΣΕΓΑΣ (διοργανωτής του Κλασικού Μαραθωνίου) θα τιμήσουν από κοινού, αθλητές που έχουν διακριθεί με τις επιδόσεις τους στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός και σημαντικούς ανθρώπους από το χώρο, όπως τον Patrick Makau, κάτοχο του Παγκοσμίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Αγώνα, τη Rosa Mota, Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων της Σεούλ, το Νίκο Πολλιά, κάτοχο του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου, τη Γεωργία Αμπατζίδου, Ελληνίδα πολυνίκη του Κλασικού Μαραθωνίου, τον Hiroaki Chosa, ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρο της AIMS και άλλους.
Σημειώνεται ότι πέρα από την Κλασική Διαδρομή του Μαραθωνίου θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στο Δυναμικό Βάδισμα, στον ανοικτό Λαϊκό Αγώνα των 5χλμ., στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ., ενώ για τα παιδιά υπάρχει αγώνας 700 μέτρων.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: