24.11.12

Ανάκαμψη το 2014 διαβλέπει ο Προβόπουλος...


Ελπίδα για το ότι η απόφαση του Εurogroup τη Δευτέρα, «θα αλλάξει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες», εκφράζει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας στο...
Βήμα της Κυριακής, ο κεντρικός τραπεζίτης σημειώνει πως το 2014 θα αποτελέσει χρονιά ανάκαμψης, εκτιμώντας ακόμη ότι στο τέλος του επόμενου χρόνου η ελληνική οικονομία θα έχει ανακτήσει πλήρως την ανταγωνιστικότητά της

Στο πλαίσιο των νομισματικών ενώσεων, «δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την αποκατάσταση της απώλειας ανταγωνιστικότητας εκτός από την εσωτερική υποτίμηση», παρατηρεί χαρακτηριστικά ο κ.Προβόπουλος.

«Θέλω να θυμίσω σε όπσους ίσχυρίζονται ότι υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός νομισματικής ένωσης, ότι στο παρελθόν οι υποτιμήσεις της δραχμής δεν είδαν θετικά αποτελέσματαα στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη... επειδή έλειπαν οι διαρθρωτικές αλλαγές», απαντά μάλιστα ο ίδιος όταν ερωτάται για το εάν υπάρχει άλλος δρόμος πλην του ακολουθούμενου.

Σε ό,τι αφορά την παρατηρούμενη ευρωπαϊκή αναποφασηστικότητα, ο επικεφαλής της ΤτΕ αναγνωρίζει ότι αυτή συντηρεί, παραλυτικά, την αβεβαιότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: