15.11.12

Σαμαράς: Ξεκινά η ανάκαμψη το 2013...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός...
Αιχμηρή ήταν η απάντηση στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά περί των πρώτων σημαδιών ανάκαμψης για τη χώρα το 2013 από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε «απύθμενο» το θράσος του πρωθυπουργού
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους ...
επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είδαμε το χειρότερο πρόσωπο της κρίσης και μετά τις τελευταίες αποφάσεις που λήφθηκαν, αναμένεται να έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης μέσα στον επόμενο χρόνο», ενώ πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να πετύχει κανένα πρόγραμμα, αν δεν έχεις την κοινωνία μαζί σου. Η ελληνική επιτυχία αντιμετώπισης της κρίσης θα μετατραπεί σε ευρωπαϊκή επιτυχία».

Τέλος, κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το επόμενο βήμα είναι η ομοσπονδιακή ένωση των ευρωπαϊκών κρατών. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από ότι ο καθένας ξεχωριστά»

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζει «απύθμενο το θράσος του», κατηγορώντας τον παράλληλα ότι διακυρήσσει στην Ευρώπη την υποταγή του στην Τρόικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κύριος Σαμαράς με απύθμενο θράσος συνεχίζει να δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από την Μάλτα.

Δεν γνωρίζουμε αν η παρατεταμένη αισιοδοξία του για την «επιτυχία» του προγράμματος αφορά στην έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας και στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία ή στην πλήρη απουσία της κυβέρνησής του από τις διαπραγματεύσεις για το χρέος. Σε κάθε περίπτωση, ο κύριος Σαμαράς συνεχίζει να ταξιδεύει στην Ευρώπη διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους την υποταγή του στην τρόικα, όντας πλήρως απαξιωμένος στο εσωτερικό της χώρας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: