28.11.12

Κεδίκογλου: Ανάπτυξη από το 2013 μετά το Eurogroup...

"Να σταματήσουν οι κακιούλες του ΣΥΡΙΖΑ, η καταστροφολαγνεία έχει τα όρια της"...
Για ισχυρότατη ένεση ρευστότητας στην οικονομία τους επόμενους μήνες, με ανάπτυξη το 2013, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup έκανε λόγο ο...
κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Tόνισε ότι το πακέτο μέτρων βγαίνει και επέμεινε ότι έχει αναξυπτιακή προοπτική. Θα αποκτήσουμε ξανά τραπεζικό σύστημα είναι ό,τι καλύτερο, όπως το κυκλοφορικό για τον οργανισμό, καθώς διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου. Τόνισε επίσης ότι 4 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν άμεσα στην οικονομία από τα οφειλόμενα στους ιδιώτες.

«Ακόμη και αυτοί που πανηγύριζαν για αδιέξοδο στο Eurogroup και τώρα λενε δεν τρέχει τίποτα να αναγνωρίσουν την ευρωπαϊκή επιτυχία» ανέφερε.

Όπως παρατήρησε, η Ελλάδα έχει από τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού στον κόσμο, με τους εταίρους να δανείζουν φθηνότερα την Ελλάδα απ’ ό,τι δανείζονται και επιστρέφονται στη χώρα μας και τα κέρδη. Αξίζει να επισημανθεί η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης κι αυτό γιατί η Ελλάδα ανέκτησε την αξιοπιστία της.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η επαναγορά των ομολόγων.

Απαντώντας εξάλλου στο ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήταν απούσα στο Eurogroup ανέφερε ότι «στο Eurogroup καταφέραμε να πετύχουμε το συγκερασμό αντίθετων απόψεων δεν ήμασταν απόντες. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο». «Να σταματήσουν οι κακιούλες του ΣΥΡΙΖΑ, η καταστροφολαγνεία έχει τα όρια της» πρόσθεσε.

«Αναγνωρίζω την ευαισθησία για τους 2.000 εργαζομένους που τίθενται σε διαθεσιμότητα, και σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν απολύσεις, αλλά να σκεφτούμε και τους 1,8 εκατ. άνεργους στον ιδιωτικό τομέα» είπε για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: