12.11.12

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός με 167 «ναι», 128 «όχι», τέσσερα «παρών»...


Ο ανεξάρτητος Μ. Ανδρουλάκης ψήφισε «παρών» - Εκτός ΚΟ της ΝΔ ο Θ. Σολδάτος...
Με 167 ψήφους «υπέρ» έναντι 128 «κατά» και 4 «παρών» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013. Για την κυβέρνηση ήταν «το δεύτερο αποφασιστικό βήμα», όπως...
δήλωσε εξερχόμενος της Βουλής ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι «από δω και πέρα ανάκαμψη και ανάπτυξη». «Εξοπλισμένος με 167 ψήφους», όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, θα προσέλθει τη Δευτέρα στην συνεδρίαση του Eurogroup. Μάλιστα μετά την ψήφιση είπε ότι το αποτέλεσμα αυτό «μας δίνει κάποιο όπλο στην διαπραγμάτευση». Ενώ αναφορικά με την καταβολή της δόσης ανέφερε ο κ. Στουρνάρας ότι θα καταβληθεί «όχι τόσο άμεσα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο», εξηγώντας πάντως ότι θα καταβληθεί «έγκαιρα». «Θα εξαρτηθεί από το πότε θα ψηφίσουν τα κοινοβούλια των άλλων χωρών», διευκρίνισε.

Από τις διαφοροποιήσεις που καταγράφηκαν κατά την ψηφοφορία, επισημαίνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Θ. Σολδάτος ο οποίος ψήφισε «παρών» για τα κονδύλια των υπουργείων Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης και «ναι» στα υπόλοιπα, τέθηκε εκτός Κ.Ο. της ΝΔ αν και καταμετρήθηκε στα 167 «ναι». Έτσι, η δύναμη της ΝΔ ανέρχεται πλέον στους 125 βουλευτές.

Κατά τα λοιπά, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Κ. Σκανδαλίδης προσχώρησε στα «ναι» (απείχε από την ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την Κ.Ο. του κόμματος), ενώ στα «παρών» προστέθηκε ο κ. Δ. Ανδρουλάκης, ο οποίος δήλωσε εδώ και ημέρες ότι ανεξαρτητοποιείται. «Παρών» ψήφισαν για άλλη μια φορά και οι βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Ι. Κουτσούκος, Μ. Μπόλαρης και η κυρία Άντζελα Γκερέκου, ενώ «όχι» ψήφισαν και πάλι οι κκ. Μ. Κασσής και Θ. Παραστατίδης από το ΠαΣοΚ, όπως και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κκ. Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς. Στα «ναι», τέλος, καταμετρήθηκε και ο διαγραφείς από την Κ.Ο. της ΝΔ κ. Γ. Κασαπίδης, αν και καταψήφισε τον κωδικό του υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς εξαπολύοντας επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε «αναξιόπιστη και επικίνδυνη» την κυβέρνηση, καθώς και «ακατάλληλη να διαπραγματευθεί», δήλωνε ότι «οι θυσίες αυτές είναι και οι τελευταίες, εφόσον υλοποιήσουμε όσα δεσμευθήκαμε» και ότι «μόλις βγούμε από τα ελλείμματα θα αποκατασταθούν αδικίες σε μισθούς και συντάξεις».

Όσον αφορά την δόση είπε ότι «τα χρήματα της δόσης των 31 δισ. ευρώ θα έρθουν έγκαιρα, στο ακέραιο και με το παραπάνω και γι’ αυτό το παραπάνω δουλεύω». «Η Ελλάδα έκανε αυτά που της ζητήθηκαν να κάνει και θα τα κάνει και τώρα ήρθε η ώρα των δανειστών να κάνουν αυτό που πρέπει και θα το κάνουν», σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι «τα λεφτά θα τα πάρουμε και ας εύχεστε το αντίθετο»...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: