11.11.12

Από τους 153 της Τετάρτης στους 167 της Κυριακής ...



Ποιοι επιμένουν στο αντάρτικο...
Στην κυβέρνηση την αποψινή ψήφιση του προϋπολογισμού την προσεγγίζουν ως «αντίβαρο» στην ψηφοφορία της Τετάρτης, με την οποία το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε από μόλις 153 βουλευτές μεταδίδοντας μια εικόνα πολιτικής αστάθειας.

Στα... κομματικά επιτελεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εκτιμούν πως ο Προϋπολογισμός θα υπερψηφιστεί τελικά από τουλάχιστον 167 βουλευτές, αλλά οι πολιτικοί σκόπελοι παραμένουν καθώς υπάρχουν βουλευτές στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι οποίοι θα καταψηφίσουν και τον Προϋπολογισμό.

Αν και οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αριθμούν αθροιστικά μόλις 152 βουλευτές -έχουν διαγραφεί ή αποχωρήσει τρεις από τη Ν.Δ. και επτά από το ΠΑΣΟΚ- από τη Νεα Δημοκρατία θεωρούνται βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό 126 βουλευτές, από το ΠΑΣΟΚ 27 και από τη ΔΗΜΑΡ 14. Σύνολο: 167 βουλευτές αναμένεται να πουν «ναι» και αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης.

Ποιοι θα καταψηφίσουν

Από το ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν Κασής και Παραστρατίδης ενώ από τη ΔΗΜΑΡ «όχι» αναμένεται να πουν οι Βουδούρης-Μουτσινάς.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης που καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο δήλωσε ότι θα πει «ναι» στον προϋπολογισμό καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «ο προϋπολογισμός είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές» ενώ «ναι» αναμένεται να πει και η Τζάκρη.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: