2.11.12

Εργαζόμενοι πληρώνονται εδώ και 10 μήνες αντί μισθού με ρύζι και φασόλια! ...

Το...χρώμα του χρήματος από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν να δουν οι 52 εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Μεσαράς Ηρακλείου.

Και μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να... πληρώσουν το νοίκι τους και να αγοράσουν ένα ζευγάρι παπούτσια στα παιδιά τους αλλά τουλάχιστον έχουν να φάνε, αφού στο διάστημα αυτό ζουν με προϊόντα που παίρνουν έναντι του μισθού τους από το σούπερ μάρκετ της Ένωσης.

Μετά από τόσους μήνες, όμως, η υπομονή έχει φτάσει στα όρια της, αφού οι ανάγκες που καλύπτονται με...κανονικά χρήματα έχουν συσσωρευτεί και δεν ξεχρεώνονται με ρύζι και φασόλια.

Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών εγκαταστάσεων της Ένωσης, με τον πρόεδρο των εργαζομένων Αντώνη Αθουσάκη να δηλώνει: "Από τον Φεβρουάριο του 2012, που έγινε πιο έντονο το πρόβλημα, μέχρι σήμερα μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να εξαργυρώνουμε ένα μέρος του μισθού που δεν εισπράττουμε σε προϊόντα στο σούπερ μάρκετ της ένωσης όμως δεν έχουμε πια τη δυνατότητα να πληρώσουμε τα έξοδα στο σπίτι μας, τις βενζίνες μας, το φροντιστήριο των παιδιών μας ...βλέπετε δεν υπάρχει το σύστημα ανταλλαγής προϊόντων. Στις συναλλαγές χρειάζεται χρήμα. Πως θα ζήσουμε; Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις καθημερινές μας ανάγκες με τα προϊόντα που μας δίνουν έναντι του ποσού των 300 ευρώ. Κάναμε υπομονή αλλά η κατάσταση χειροτερεύει...".

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: