21.10.12

"Ρίχνουν πολλά, καήκαμε"....

Κυνηγητό και χημικά, μέσα στο δάσος...
Τα ΜΑΤ δεν έχουν σταματήσει λεπτό τις ρίψεις δακρυγόνων και κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.
Μάλιστα, οι διαδηλωτές έσβησαν μια φωτιά που καταγγέλλουν ότι άναψαν προβοκάτορες στο δάσος και διαμαρτύρονται στην αστυνομία ότι καλύπτει τις προβοκατόρικες.
Διαβάστε τη συνεχή ενημέρωση, από... το left.gr:


18:00 Κυνηγητό έχουν εξαπολύσει τα ΜΑΤ στις Σκουριές ενώ έχουν προσαχθεί έξι γυναίκες. Οι διαδηλωτές προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν από την περιοχή.(Πηγή: alterthess.gr)

17:50 Οι κάτοικοι προσπαθούν να φύγουν εν μέσω χημικών ενώ τα ματ ακολουθούν.

(Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)

17:46 Χρήση χημικών τώρα στις Σκουριές:"ρίχνουν πολλά, καήκαμε". (Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)

Οπισθοχωρούν οι διαδηλωτές.

17:34 Υπάρχει ενημέρωση για εστία φωτιάς στο σημείο. Ενίσχυση ματ και παρουσία πυροσβεστικής. (Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)


17:12 Οι γυναίκες τραγουδούν και χτυπάνε παλαμάκια..


17:10 Μόνο γυναίκες μπροστά από τα ΜΑΤ που εμποδίζουν την πορεία να συνεχίσει προς μεγάλη Παναγία. (Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)


16:47 Διμοιρία των ΜΑΤ έχει παραταχθεί και έχει κλείσει τον δρόμο πριν την είσοδο του εργοταξίου. Παράλληλα και νέες διμοιρίες προσπαθούν να περικυκλώσουν τον κόσμο. Αυτή την στιγμή αντιπροσωπεία πολιτών μαζί με την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη ζητούν να τους αφήσουν να συνεχίσουν ήρεμα την πορεία τους.


16:40 Αυτή την ώρα η πορεία πλησιάζει στο εργοτάξιο και το όρυγμα, στο οποίο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


16:26: Η πορεία προς το εργοτάξιο σταμάτησε για λίγο στο σημείο που υπήρχε φυλάκιο κατοίκων που ξηλώθηκε από την εταιρία. (Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)


15:20: Η πορεία πλησιάζει στις Σκουριές



15:00: Η πορεία των διαδηλωτών πέρασε από την περιοχή Κεραίες και κατευθύνεται προς τις Σκουριές, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρίας. Σημειώνεται πως η απόσταση είναι περίπου 5 χιλιόμετρα. (Πηγή: alterthess.gr)


14:25 Η πορεία των διαδηλωτών από το Χοντρό Δέντρο κατευθύνεται προς την περιοχή Κεραίες.


13:55 Από το Παλαιοχώρι σύμφωνα με το alterthess έχει ξεκινήσει πορεία των εργαζομένων στα μεταλλεία, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποίηση κατόπιν εντολής της εταιρίας με απειλή μη καταβολής των δεδουλευμένων ή ακόμη και απόλυση. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται κανονικά εργασίες στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.



13: 45 Στο Χοντρό Δέντρο υπάρχει κλούβα και διμοιρία των ΜΑΤ. Παράλληλα, υπάρχουν άλλες τέσσερις κλούβες στις Σκουριές.




13:44 Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκέντρωση στην Ιερισσό ήταν πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη και τα αυτοκίνητα που ξεκίνησαν από την Ιερισσό σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.



Φωτογραφία: seleo



13:40 Τα πούλμαν του ΣΥΡΙΖΑ από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή έφτασαν στο Χοντρό Δέντρο. Είναι εντυπωσιακή η συγκέντρωση των κατοίκων.



13:27 Αναμένεται κομβόι αυτοκινήτων που κατευθύνεται στις Σκουριές.



12:33 Ήδη έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου στις προσυγκεντρώσεις σε Μεγάλη Παναγιά και Ιερισσό. Οι συγκεντρωμένοι θα κάνουν πορεία στην περιοχή Χοντρό Δέντρο.



12:29 Η αστυνομία έκανε και τρίτη προσαγωγή. Οι τρεις (τελικά) προσαχθέντες μεταφέρονται στο Α.Τ. Πολυγύρου.



11:45 Σύμφωνα με πληροφορίες για τους δύο προσαχθέντες, πρόκειται για ένα μέλος της Νεολαίας και ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.



11:38 Παρέμβαση για την απελευθέρωση των προσαχθέντων κάνουν η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές Κατερίνα Ιγγλέζη και Τάσος Κουράκης.



11:30 Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο διαδηλωτών που επέβαιναν σε λεωφορείο του ΣΥΡΙΖΑ από την Κομοτηνή με κατεύθυνση προς την Ιερισσό επειδή είχαν στην κατοχή τους αντιασφυξιογόνες μάσκες. Οι προσαγωγές πραγματοποίηθηκαν, μετά από έλεγχο στην περιοχή Στρατώνι και σύμφωνα με πληροφορίες οι προσαχθέντες μεταφέρονται στο Α.Τ Ιερισσού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: