26.10.12

Στη Θεσσαλονίκη Κ. Παπούλιας και Α. Σαμαράς για τους εορτασμούς της πόλης ...


Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παραστούν στην επίσημη δοξολογία, για τον Πολιούχο Αγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, που θα...
γίνει στις 11 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» και «Γιορτή Σημαίας: Στα βήματα των ελευθερωτών». Στην τελετή εγκαινίων θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή.

Στις 6.30 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας που οργανώνουν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στις 10.45 το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, για τη Γιορτή της Σημαίας, και θα παραδώσει τη σημαία των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας στον επικεφαλής αξιωματικό του τμήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, για να ακολουθήσει η έπαρση της στον Λευκό Πύργο.

Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει επαφές με τις αρχές της πόλης και θα συνοδέψει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σε όλες τις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό.

Αύριο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: