27.10.12

Η αλήθεια για τις στρατιωτικές δυνάμεις που μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη...



...και τα "φαουλ" του ΥΕΘΑ...
Ο εκνευρισμός της κυβέρνησης για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου δεν κρύβεται. Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν μετατρέψει μεγάλες περιοχές της Θεσσαλονίκης σε “γκέτο” την ίδια ώρα που ... η διαχείριση του θέματος που προέκυψε με τους 1000 στρατιώτες που βρίσκονται στην συμπρωτεύουσα αντιμετωπίστηκε με τρόπο που περισσότερο μεγαλοποίησε παρά “ξεφούσκωσε” το θέμα.

Η “αποστολή” 1000 -ίσως και περισσότερων- στρατιωτών από διάφορες μονάδες της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη είχε γίνει γνωστή εδώ και ημέρες, όχι από κάποια επίσημη ανακοίνωση αλλά επειδή ήταν λογικό μια τόσο μεγάλη μετακίνηση στρατιωτικού προσωπικού να γίνει αντιληπτή από πάρα πολύ κόσμο.

Οι δημοσιογράφοι -και ειδικά του στρατιωτικού ρεπορτάζ- εδώ και πολλές ημέρες είχαν διερευνήσει το θέμα και είχαν πάρει τις απαντήσεις τους από στρατιωτικές πηγές οι οποίες και εξήγησαν επαρκώς την μετακίνηση των στρατιωτών που χρησιμοποιήθηκαν και θα χρησιμοποιηθούν σήμερα και αύριο για τις ανάγκες των εορταστικών εκδηλώσεων και της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Ασφαλώς η καχυποψία που κυριαρχεί στη κοινή γνώμη μετά τα δρακόντεια στρατιωτικά μέτρα που ελήφησαν στο ΥΕΘΑ και τη μόνιμη εμφάνιση των “χακί ματ” στις πύλες του, βοήθησε στην δημιουργία κλίματος δυσπιστίας για τους πραγματικούς λόγους της παρουσίας τόσο μεγάλων αριθμητικά στρατιωτικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα θα μπορούσε να είχε “σβήσει” με μία επίσημη ανακοίνωση ή δήλωση του ΥΕΘΑ. Δεν έγινε.

Χθες το θέμα πήρε διαστάσεις πολιτικές αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το θέμα της παρουσίας των στρατιωτών στη Θεσσαλονίκη και κάλεσε τη κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για χρησιμοποίησή τους σε αποστολές αστυνομικού χαρακτήρα.

Τι έκανε το ΥΕΘΑ; Αντί με μία απλή και ήπια δήλωση ,του υπουργού , το βράδυ κι ενώ τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τελείωναν μοίρασαν γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ Επίλαρχου Γιάννη Σηφάκη, ο οποίος απαντούσε σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις αλλά επί της ουσίας απαντούσε στον ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν γνωρίζουμε βέβαια γιατί επελέγη του ΓΕΣ και ο εκπρόσωπός του να απαντήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπώντας και τα υπόλοιπα Γενικά Επιτελεία! Και δεν γνωρίζουμε γιατί η ανακοίνωση δεν έγινε από το ΓΕΕΘΑ αν έπρεπε σώνει και καλά να αποφύγει το ΥΕΘΑ την απάντηση.

Όλα αυτά μαρτυρούν μία ανεξήγητη νευρικότητα η οποία όμως τελικά επιβαρύνει το κλίμα και δημιουργεί ένα μεγάλο ερώτημα: τι θα συμβεί αν προκύψει κάτι πραγματικά σοβαρό;
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: