4.10.12

Υιοθετήστε ένα αδέσποτο, το πιο μεγάλο δώρο την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων...


«Όσο θα υπάρχουν σφαγεία ζώων, θα υπάρχουν και πόλεμοι», είχε πει ο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Τη φράση αυτή επέλεξαν ο δήμος Αθηναίων και πολλές φιλοζωικές οργανώσεις, να αναγράψουν σε πανό το οποίο τοποθέτησαν στο περίπτερο που έστησαν στα...
Προπύλαια σήμερα, Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Δίπλα αναρτήθηκαν φωτογραφίες από ζώα σε εργαστήρια για πειράματα, άρρωστα, παραμορφωμένα, με μάτια όλο πόνο και οργή. Παραπέρα, εικόνες από πλάσματα γδαρμένα, μέσα στο αίμα, που το δέρμα τους έγινε πανωφόρι. Φυλακισμένες ψυχές σε pet shop και τσίρκο κοιτάζουν μέσα από το τυπωμένο χαρτί τον κόσμο που περνάει την οδό Πανεπιστημίου.

Στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν σήμερα οκτώ σκυλάκια και δύο γατάκια, τα οποία υιοθετήθηκαν από περαστικούς. Η Σοφία Μπάρη, 26 ετών, καμαρώνει με το δυόμισι μηνών κουτάβι, ημίαιμο «κοριτσάκι». «Πάντα ήθελα ένα σκυλάκι. Δεν ήθελα όμως να το πάρω από pet shop, έψαχνα για κάποιο αδέσποτο, γι' αυτό απευθύνθηκα στον δήμο» αναφέρει.

Η Βιβή Κατηφόρη από τη φιλοζωική οργάνωση «Αδεσποτολόγιο» επισημαίνει ότι «η κακομεταχείριση των ζώων πηγάζει από την αντίληψή μας πως είναι κατώτερα όντα, ενώ και αυτά έχουν ψυχή, καρδιά, χαίρονται, πονούν και κλαίνε. Όλα τα αδέσποτα είχαν κάποτε ανεύθυνους ιδιοκτήτες, από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα».


Δυστυχώς, λέει η κ. Κατηφόρη, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου που έχει γαλουχηθεί να περιφρονεί τα ζώα. Παρ' όλα αυτά, συνεχίζει, σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι ευαισθητοποιούνται, λέγοντας όχι στις γούνες, ψάχνοντας για προϊόντα που δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα, καταγγέλλοντας κακοποιήσεις, ή υιοθετώντας αδέσποτα από καταφύγια ή από δήμους, γυρνώντας την πλάτη στο εμπόριο ζώων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: