27.10.12

Μεταξύ 5-9 Νοεμβρίου τα μέτρα στη Βουλή...



Μεταξύ 5-9 Νοεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο Στουρνάρα, που εκτός απροόπτου θα περιλαμβάνει τόσο τα δημοσιονομικά, όσο και τα εργασιακά μέτρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου θα επιθυμούσε το πολυνομοσχέδιο να... κατατίθετο στη Βουλή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, πλην όμως διαπιστώθηκε «εμπλοκή», καθώς τα υπουργεία δεν είναι έτοιμα να φέρουν τις προτάσεις τους.

Οι υπουργοί έχουν ούτως ή άλλως διορία έως το βράδυ της Δευτέρας να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πολυνομοσχέδιο στον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, εν συνεχεία όμως η διαμόρφωση του πολυνομοσχεδίου θα χρειαστεί χρόνο.

Την προσεχή Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ωστόσο, θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφιστεί το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου, ώστε η κυβέρνηση να μεταβεί στο Eurogroup της επομένης με ψηφισμένες τις υποχρεώσεις της. Στις 31 Οκτωβρίου, άλλωστε, θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όπως και επισήμως ανακοινώθηκε χθες από τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, τα συνδικάτα, που ετοιμάζονταν για κήρυξη 48ωρης απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα, με την κατάθεση των μέτρων, προσανατολίζονται με τη σειρά τους για μεταφορά των κινητοποιήσεων μεταξύ 5-9 Νοεμβρίου, ενώ ήδη έχει κηρυχθεί 24ωρη πανευρωπαϊκή απεργία για τις 14 Νοεμβρίου.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: