1.9.12

Τρία πρώην στελέχη της UBS καταδικάστηκαν για απάτη...


Τρία πρώην στελέχη της ελβετικής τράπεζας UBS κρίθηκαν ένοχα χθες από δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες για απάτη σε βάρος δήμων, κοινότητων και κομητειών της χώρας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το... αμερικανικό υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι Πίτερ Γκαβάμι, Γκάρι Χάιντς και Μάικλ Ουέλτι κατηγορούνταν ότι είχαν συνωμοτήσει από κοινού με διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και έναν χρηματομεσίτη και προέβαιναν σε απάτες στις δημοπρασίες τίτλων δήμων, κοινοτήτων, κομητειών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στόχος ήταν να «αυξηθεί ο αριθμός και η αποδοτικότητα των τοποθετήσεων στην UBS», σύμφωνα με το κείμενο.

Οι κατηγορίες αφορούν ενέργειες των τριών ανδρών από τον Μάρτιο του 2001 ως το Νοέμβριο του 2006. Οι κατηγορίες ενάντια στους τρεις άνδρες είχαν απαγγελθεί τον Δεκέμβριο του 2010.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εκτιμά ότι η απάτη στέρησε σε εθνική κλίμακα «εκατομμύρια δολάρια» από κοινότητες, δήμους, κομητείες κ.ά., που κανονικά θα χρησιμοποιούνταν για δημόσια έργα όπως η ανέγερση σχολείων και νοσοκομείων ή η οδοποιία.

Συνολικά 20 άνθρωποι έχουν διωχθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης, εκ των οποίων, περιλαμβανομένων των τριών που καταδικάστηκαν χθες, οι 19 έχουν καταδικαστεί ή ομολογήσει την ενοχή τους, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: