15.9.12

Η Samsung ζητά την απαγόρευση κυκλοφορίας του iPhone 5!...


Πολύ πριν το iPhone 5 αντικρίσει τα φώτα της δημοσιότητας, η Samsung είχε δηλώσει ότι θα «έσερνε» στα δικαστήρια την καλιφορνέζικη εταιρεία, αν χρησιμοποιούσε την τεχνολογία LTE στη νέα συσκευή της.

Πολλά από τα στοιχεία που περιλαμβάνει το τεχνολογικό προϊόν LTE, φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν από ...

την Apple στο νέο iPhone, πατέντες που ανήκουν στην Samsung και την HTC.

Σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι οι 434 πατέντες που κατέχει η Samsung στην τεχνολογία LTE, έχουν ομοιότητες με αυτές των άλλων εταιρειών, τότε υπάρχει θέμα παραβίασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Korea Times, η Samsung, αμέσως μετά την παρουσίαση του iPhone 5, αποφάσισε να κινηθεί εναντίον της Apple. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει κινηθεί νομικά, κάτι που πρόκειται να συμβεί στο επόμενο διάστημα. Από την πλευρά της η HTC, έχει ήδη παρουσιάσει τις πατέντες σε δικαστική της Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου και οι δικηγόροι της Apple, προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί είναι άστοχοι.

Σε περίπτωση που εκδοθεί δικαστική απόφαση ή διαταγή πριν την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορία του νέου iPhone(21 Σεπτεμβρίου), είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει η διάθεσή του στην αγορά, κάτι στο οποίο στοχεύουν οι δύο ασιατικές εταιρίες. Δεν αποκλείεται βέβαια, σε περίπτωση που οι ισχυρισμοί των δύο εταιρειών αποδειχτούν βάσιμοι, να συμφωνήσουν

και οι τρεις εταιρείες σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, δίνοντας την άδειά τους στην Apple, να χρησιμοποιεί στο εξής τις συγκεκριμένες καινοτομίες...
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: