5.9.12

Δεν επιβεβαιώνει η Κομισιόν το επίμαχο non paper της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις...


O εκπρόσωπος του Όλι Ρεν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του επίμαχου e-mail της τρόικας προς την Αθήνα σχετικά με αναθεώρηση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα.
Κατά την τακτική ενημέρωση των... εκπροσώπων του Τύπου, ο Σάιμον Ο' Κόνορ ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων και ότι παρά τις «σημαντικές προκλήσεις» των τελευταίων 2,5 ετών, όταν άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος, έχει σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος» σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και τη δημιουργία μιας πιο δυναμικής αγοράς εργασίας.

Σημείωσε ακόμη ότι η παραμονή της τρόικας στην Ελλάδα θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, χωρίς, όμως, να είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Ζητούμενο, όπως είπε, είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας, ώστε, στη συνέχεια, να υπάρξει επικύρωσή της σε πολιτικό επίπεδο από την Ευρωζώνη.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με την οποία τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας θα επιλυθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου ανέφερε ότι είναι πρόωρο να προεξοφληθούν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης Συνόδου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προηγηθούν συγκεκριμένα στάδια στην όλη διαδικασία, πριν φτάσουμε στη Σύνοδο.

Σημείωσε ακόμη ότι οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ισπανίας διαφέρουν και πως οι διαδικασίες, που ακολουθούνται για τις δύο χώρες είναι, επίσης, διαφορετικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: