21.9.12

Memory walk για την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ την Παρασκευή στο Σύνταγμα...

Συμβολική πορεία (memory walk) με κεντρικό σύνθημα «Νόσος Αλτσχάιμερ: την αντιμετωπίζουμε βήμα-βήμα» πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ.

Για ...
πέμπτη συνεχή χρονιά η Εταιρεία της νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργανώνει πορεία από το Σύνταγμα μέχρι το Ζάππειο, όπου και θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

«Είναι μία καλή ευκαιρία να διαμαρτυρηθούμε για τις περικοπές δαπανών για τα Κέντρα Ημέρας και να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δικαιώματα των ασθενών μας» τονίζει η πρόεδρος της Εταιρείας, νευρολόγος-ψυχίατρος, Παρασκευή Σακκά.

Στην Ελλάδα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα περίπου 200.000 οικογένειες με ασθενή που πάσχει από Αλτσχάιμερ, καθώς απουσιάζουν εξειδικευμένες δομές υποστήριξης και κινδυνεύουν με κλείσιμο και οι υπάρχουσες δομές οι οποίες δεν στηρίζονται πλέον από τα ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως αναφέρει η κ.Σακκά, οι επαγγελματίες Υγείας που στελεχώνουν τα Κέντρα Αλτσχάιμερ σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν πληρωθεί για έξι συνεχείς μήνες και το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

«Καλούμε τους υπουργούς, τους βουλευτές, τους αρμόδιους φορείς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην αφεθούν οι ασθενείς με άνοια χωρίς φροντίδα και θεραπεία και οι οικογένειες τους χωρίς συμπαράσταση στη χώρα μας» τονίζει η κ.Σακκά.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: