19.9.12

H Ελασσόνα παράγει το 15% της φέτας...


Εγκαινιάζεται το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο η 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα.
Για το πλαίσιο, αλλά και για το πρόγραμμα της Γιορτής παραχώρησε...
χθες στη Λάρισα συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος συνοδευόμενος από μέλη διοίκησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας που συνδιοργανώνει τις εκδηλώσεις.

Αναλυτικά, ο κ. Πασχόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η παραγωγή της φέτας για την ευρύτερη περιοχή επισημαίνοντας ότι «οι εκδηλώσεις έχουν σαν στόχο την ανάδειξη της διατροφικής αξίας του συγκεκριμένου προϊόντος». «Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 2.000 κτηνοτρόφοι, ενώ υπάρχουν 25 τυροκομικές μονάδες» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ελασσόνας επισημαίνοντας ότι «στην Ελασσόνα παράγεται το 15% της πανελλήνιας παραγωγής φέτας».

Παράλληλα, ο κ. Πασχόπουλος επεσήμανε και τους φόβους που δημιουργούνται από τα σενάρια εξόρυξης του λιγνίτη στην ευρύτερη περιοχή τονίζοντας «ότι δεν θα πρόκειται μόνο για τοπική καταστροφή, αλλά για εθνική». «Δεν μπορεί να συνυπάρξει η παραγωγή ενός προϊόντος σαν τη φέτα με την εξόρυξη του λιγνίτη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, παρουσίασε αφενός την φέτα Ελασσόνας και αφετέρου τον Όλυμπο ως δύο από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ελασσόνας κ. Αθανάσιος Ζιώγας αφού επισήμανε ότι φέτος στην 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας θα υπάρχουν έως και 55 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, ανέπτυξε το πρόγραμμα της Επιστημονικής Ημερίδας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με θέμα «Η Φέτα μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο διευθυντής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ελασσόνας κ. Γιάννης Σαμώτας αναφέρθηκε στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων...
http://thessalianews.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: