1.9.12

ΚΥΠΡΟΣ: Ύφεση και ανεργία πάνε πακέτο...


Λευκωσία: Η υπουργός Εργασίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους δήλωσε ότι για όσο χρόνο η οικονομία είναι σε ύφεση, η ανεργία δεν μπορεί να μειωθεί παρά το ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει σχέδια για απάβλυνσή της. Η κ. Χαραλάμπους σχολίαζε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat σύμφωνα με τα...
οποία ο ρυθμός ανεργίας στην Κύπρο κατέγραψε τον περασμένο Ιούλιο νέα άνοδο, φθάνοντας το 10,9% σε σύγκριση με 10,7% τον περασμένο Ιούλιο.

Η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν υπαλλήλους και ταυτόχρονα να δοθεί στήριξη στους ανέργους για να αποκτήσουν νέα εφόδια και κατάρτιση σε τομείς που έχει ανάγκη η οικονομία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε, τα σχέδια του υπουργείου έχουν θετικό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται στο θέμα της απασχόλησης νέων επιστημόνων.

Σε σχέση με το θέμα της ΑΤΑ, η υπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση διεξάγει άτυπες συζητήσεις με τους εργοδότες και τους εργοδοτούμενους, οι οποίοι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το θέμα, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμβιβαστική λύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: