21.9.12

Τσιμεντάρουν τα φρεάτια στο Βόλο!...


Σε μερικά χρόνια ο Βόλος θα έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, αν συνεχιστούν με την ίδια συχνότητα οι κλοπές καλωδίων από τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού σε κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, και δρόμους στα διοικητικά όρια του νέου και ενιαίου Δήμου Βόλου.

Τα παραπάνω σημειώνει ο ...
προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου Δημήτρης Βεντούρας, ο οποίος, όπως προσθέτει, μόνον το τελευταίο εξάμηνο έχουν καταγραφεί 37 περιστατικά κλοπών, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές της πόλης ή σημαντικές κοινόχρηστες εγκαταστάσεις. Πλέον, όπως τονίζει ο υπεύθυνος του Δήμου Βόλου, τα συνεργεία του Δήμου που αποκαθιστούν τις βλάβες στα δίκτυα έχουν αποφασίσει να επικαλύπτουν τα καλώδια και με τσιμέντο μέσα στα φρεάτια, έτσι ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη η αποξήλωσή τους!!!

Σύμφωνα με τον κ. Βεντούρα το τελευταίο χαρακτηριστικό περιστατικό κλοπής καλωδίων από το δίκτυο του δημοτικού φωτισμού ήταν αυτό που συνέβη πριν από δέκα μέρες περίπου, όταν άγνωστοι αφαίρεσαν το δίκτυο που ηλεκτροδοτεί τον κεντρικό δρόμο στο νέο Κοιμητήριο του Βόλου στον «Κούκο». Σύμφωνα με το στέλεχος του Δήμου Βόλου η πρακτική των δραστών είναι γνωστή και δοκιμασμένη. Αρχικά παραβιάζουν τον πίνακα του δημοτικού φωτισμού, κατεβάζουν τον γενικό διακόπτη και στη συνέχεια σέρνουν τα καλώδια, τα οποία προηγουμένως τα έχουν δέσει στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων τους. Στη συνέχεια, όπως λέει ο κ. Βεντούρας, οι δράστες επιδίδονται στην καύση των καλωδίων, συνήθως σε περιοχή κοντά στο Πεδίο Βολής του Σαρακηνού, προκειμένου να μείνει καθαρός ο χαλκός, τον οποίο κατόπιν πουλούν σε διάφορους εμπόρους. Ο υπεύθυνος ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου λέει ότι από τα μέχρι τώρα περιστατικά έχει αποκαλυφθεί ότι οι δράστες είναι αθίγγανοι, χρήστες ναρκωτικών, ενώ εκτιμά ότι αλλοδαποί θα πρέπει να είναι οι δράστες των κλοπών στα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος της εθνικής οδού!!!

Ο κ. Βεντούρας καταλήγοντας σημειώνει ότι ανάμεσα στις περιοχές που έμειναν χωρίς φως τους τελευταίους μήνες λόγω κλοπών, είναι η παράλληλος με την παραλιακή οδό των Αλυκών, την οδό Αγησάνδρου, η λεωφόρος Αθηνών, γεγονός που εξανάγκασε τα συνεργεία του Δήμου κατά την αποκατάσταση της βλάβης να τοποθετήσουν τα νέα δίκτυα εναέρια και σε ύψος εννέα μέτρων. Ακόμη περιστατικά κλοπών στα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού είχαμε τους τελευταίούς μήνες στο Στάδιο Νέας Ιωνίας, στην εκκλησία της Παναγίας στο Φυτόκο, στα γήπεδα της Αργούς στα Πευκάκια, στη γέφυρα Τσαλαπάτα, δύο αλεξικέραυνα από σχολεία, το δίκτυο στον παρόχθιο της οδού Αλαμάνας, στον παρόχθιο της Φιλιππίδου, στο πάρκο του Αναύρου, στο δίκτυο της οδού Αλκίππης, στο δίκτυο στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στην τάφρο, στο δίκτυο φωτισμού γύρω από το στάδιο της Νεάπολης κ.α.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: